Ніжне сало по-гуцульськи

До сала вже давно перестали ставитися скептично, адже в помірній кількості воно навіть корисне. У холодну пору року організм особливо потребує жирної їжі, завдяки якій виробляється енергія і легше переносяться морози. У салі ж міститься багато насичених і ненасичених кислот, вітаміни А, Е, D, F, а також селен.

А ніжне сало по-гуцульськи ще й неймовірно смачне! Закарпаття дуже пишається рецептом, за яким його готують. Моя сім’я також просто обожнює цей продукт і часто просить зробити побільше до новорічних свят. Як правило, для цієї страви потрібно сало з хорошим м’ясним прошарком. Пряним і насиченим його робить маринування в часнику і спеціях. Але найголовніше-вибрати дійсно якісний продукт.

Інгредієнти
Порції: +4
  • Сало свиняче 1 кг.
  • Часник 3 зуб.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Цибулиння 30 гр.
  • Вода 2 л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Коріандр  за смаком
  • Сіль  за смаком
  • Перець запашний  за смаком
Кроки
60 хвДрук
  • Перед приготуванням сало добре промийте і розріжте на шматки розміром 5 на 10 см.
  • Викладіть лушпиння і лаврове листя на дно каструлі і залийте водою. Доведіть до кипіння.
  • Далі посоліть воду за смаком. Чим більше, тим краще. Адже сало візьме рівно стільки, скільки йому потрібно.
  • Відправляйте шматки в киплячу воду і варіть близько 30-40 хвилин.
  • Поки продукт вариться, приготуйте суміш для натирання: подрібніть часник і перемішайте з іншими спеціями. Всі приправи беріть в рівних пропорціях, крім червоного перцю. Гарненько перемішайте.
  • Дістаньте сало, охолодіть і рясно натріть підготовленою сумішшю. Щільно загорніть його у фольгу.
  • Приберіть сало в холодне місце мінімум на 24-36 годин. Коли промаринується, нарізайте слайсами і подавайте до столу.

Якщо дотримуватися рецепта, сало виходить ароматним і м’яким, як масло. Також пропоную ознайомитися з чудовим рецептом сала в соєвому соусі – для любителів оригінальностей — те, що треба. Приємного апетиту, друзі!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь