Панна котта з вишнею – простий та смачний італійський десерт, який можна приготувати для романтичної вечері чи дівич-вечора. У панна котті важливо дотримуватись правильних пропорцій: якщо ми візьмемо 200 мл вершків, то молока потрібно взяти в 2 рази менше, а цукру – ще в 2 рази менше. Десерт виходить дуже ніжним та приємним на смак – вашій половинці обов’язково сподобається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня заморожена 150 гр.
- Вершки 33% 200 мл.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Желатин 25 гр.
- Вода 150 мл.
Кроки
- Для приготування котти з вишнею панна підготувати зі списку необхідні продукти. Вишню обов’язково потрібно розморозити.
- Желатин висипати в піал, залити 50 мл холодної кип’яченої води і залишити на 10 хвилин.
- У сотейнику змішати вершки та молоко, поставити на вогонь і добре нагріти, не доводячи до кипіння. Всипати 50 г цукру та дати йому розчинитися.
- Половину желатину додати вершкову суміш, а половину залишити для вишневого шару.
- Коли вершкова суміш охолоне до кімнатної температури, розлити в креманки. У кожну додати кілька ягід. Поставити креманки у холодильник для застигання. У ягоди, що залишилися, додати 100 мл води і 50 г цукру і поставити на вогонь, довести до кипіння. Потім додати желатин, що залишився. Розмішати і дати охолонути.
- Дістати застиглу панна коту з холодильника, вилити зверху охолоджене вишневе желе разом з ягодами і знову прибрати до повного застигання в холодильник.
Панна кота з вишнею готова. Подати смачний десерт до столу.