Пропоную приготувати ніжний італійський десерт. Як експеримент трохи відійдемо від класичної рецептури знаменитої панна-котти: вершки розбавимо йогуртом, а ягідний соус замінимо на ягідне желе. На мій смак, вийшло дуже здорово та неймовірно апетитно!
Небагато про інгредієнти для панакоти з йогурту. Вершки я взяла в роботу 10% жирності, якщо у вас є бажання, використовуйте більш високу жирність молочного продукту. Йогурт у цьому рецепті використовується без добавок, 3.5% жирності. Ягідний шар я приготувала з домашнього журавлинного соку, але тут допускаються будь-які заміни – на ваш смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Йогурт (без добавок) 250 мл.
- Вершки (будь-якої жирності) 250 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Желатин кристалічний 15 гр.
- Вода 60 мл.
- Ягідний шар:
- Сік (у мене журавлинний) 250 мл.
- Желатин кристалічний 10 гр.
- Вода 60 мл.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти для панна-котти з йогурту та вершків.
- Спочатку приготуємо саму панну-коту. В окрему ємність засипаємо желатин і заллємо його водою. Я залишила набухати желатин на 20 хвилин.
- В окрему миску заллємо йогурт і додамо до нього цукор.
- Міксером зб’ємо ці інгредієнти до повного з’єднання.
- У каструлю заллємо вершки та включимо маленьке нагрівання. До теплих вершків викладемо набряклий желатин і, не дозволяючи вершкам закипіти, активно мішатимемо ложкою до повного розчинення желатину.
- Каструлю знімемо з плити і в вершково-желатинову масу введемо йогуртову суміш. Добре все перемішаємо.
- Розіллємо суміш по підготовлених креманках і поставимо їх на 2 години на полицю холодильника.
- Займемося журавлинним шаром. В окремій ємності желатин розчинний у воді і залишимо набухати на 20 хвилин.
- У каструлю заллємо журавлинний сік і додамо до нього набряклий желатин. Нагріватимемо суміш на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, постійно мішаємо до повного розчинення желатину.
- Журавлинно-желатинову суміш акуратно розіллємо поверх вже застиглої панна-котти шаром. Заповнені креманки знову відправимо в холодильник на 2:00 – до остаточного застигання.
Готову панну-котту (панакоту) з йогуртом подаємо до столу. Смачного!