Панна-котта з персиками

Персики та вершки – основні продукти в цьому райському десерті, готується який просто і нехитро, але при цьому виходить дуже ефектним. Два вершкові шари, а між ними – шар солодких персиків. Це дуже смачно! А гарну форму панна-котті можна надати за допомогою звичайної глибокої піалки.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Підготувати усі продукти за списком.
  • Желатин пересипати в миску, залити 100 мл холодної води, залишити на 10 хвилин. Через час желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами по кілька секунд. До кипіння не доводити.
  • У каструлю влити 50 мл води, додати 50 г цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Проварити сироп 1 хвилину.
  • Персики вимити, зняти шкірку, видалити кісточки.
  • Нарізувати персики невеликими кубиками.
  • Перекласти персики сироп і проварити 1,5-2 хвилини. Після цього остудити.
  • Половину желатину влити сироп з персиками. Перемішати.
  • Вершки з’єднати із цукром, додати ванільний цукор.
  • Збити вершки 3-4 хвилини до м’яких піків.
  • Влити в вершки розтоплений желатин, що залишився. Добре перемішати.
  • Підготувати будь-які ємності для десерту. Я використала піали. Влити у форми половину вершків, прибрати в морозилку на 15 хвилин або холодильник до повного застигання.
  • Через час форми дістати. Порівну розподілити персики із сиропом. Забрати форми в морозильну камеру на 15 хвилин.
  • Згодом залити у форми залишки вершків. Якщо раптом вершки на той час встигли схопитися, їх можна розтопити на водяній бані. Забрати десерт в морозильну камеру на 15 хвилин.
  • Згодом витягти панна-котту з форм. Для цього форми можна опустити в гарячу воду на кілька секунд, потім легко витягти панна-котту.
  • Прикрасити десерт можна часточками персика та гілочками свіжої м’яти.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь