Персики та вершки – основні продукти в цьому райському десерті, готується який просто і нехитро, але при цьому виходить дуже ефектним. Два вершкові шари, а між ними – шар солодких персиків. Це дуже смачно! А гарну форму панна-котті можна надати за допомогою звичайної глибокої піалки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Персик 350 гр.
- Вершки жирністю 33% 250 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Желатин 20 гр.
- Цукор ванільний ½ ч. л.
- М’ята свіжа для прикраси
Кроки
- Підготувати усі продукти за списком.
- Желатин пересипати в миску, залити 100 мл холодної води, залишити на 10 хвилин. Через час желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами по кілька секунд. До кипіння не доводити.
- У каструлю влити 50 мл води, додати 50 г цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Проварити сироп 1 хвилину.
- Персики вимити, зняти шкірку, видалити кісточки.
- Нарізувати персики невеликими кубиками.
- Перекласти персики сироп і проварити 1,5-2 хвилини. Після цього остудити.
- Половину желатину влити сироп з персиками. Перемішати.
- Вершки з’єднати із цукром, додати ванільний цукор.
- Збити вершки 3-4 хвилини до м’яких піків.
- Влити в вершки розтоплений желатин, що залишився. Добре перемішати.
- Підготувати будь-які ємності для десерту. Я використала піали. Влити у форми половину вершків, прибрати в морозилку на 15 хвилин або холодильник до повного застигання.
- Через час форми дістати. Порівну розподілити персики із сиропом. Забрати форми в морозильну камеру на 15 хвилин.
- Згодом залити у форми залишки вершків. Якщо раптом вершки на той час встигли схопитися, їх можна розтопити на водяній бані. Забрати десерт в морозильну камеру на 15 хвилин.
- Згодом витягти панна-котту з форм. Для цього форми можна опустити в гарячу воду на кілька секунд, потім легко витягти панна-котту.
- Прикрасити десерт можна часточками персика та гілочками свіжої м’яти.
Смачного!