Паста з гарбузовим пюре (Pasta con zucca cremosa) – традиційна італійська страва. Це чудовий вегетаріанський рецепт приготування пасти. Він не тільки простий у приготуванні, але й дуже смачний. Навіть для тих, хто насторожено ставиться до гарбуза. Кремове гарбузове пюре відмінно доповнює пасту і робить цю просту страву ошатною.
Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти з гарбузовим пюре.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз очищений 500 гр.
- Макарони 400 гр.
- Овочевий бульйон 1 склянка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія оливкова 1-2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сир Пармезан для подачі
Кроки
- Нарізати дрібно цибулю і пасерувати на оливковій олії до золотистого кольору.
- Нарізати кубиками гарбуз і додати до цибулі. Протягом 2-3 хвилин обсмажити на середньому вогні, постійно помішуючи, потім додати овочевий бульйон і тушкувати до готовності, поки гарбуз не стане м’яким.
- Додати сіль до смаку. Коли гарбуз буде готовий, перетворити його на пюре занурювальним блендером.
- Відварити пасту в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці до стану аль денте.
- Додати пасту до пюре, при необхідності додати води, в якій відварювалася паста.
- Тушкувати на повільному вогні 2-3 хвилини.
- Розкласти пасту з гарбузовим пюре по тарілках для подачі, посипати чорним меленим перцем і тертим пармезаном. Також можна до гарбузового пюре додати м’який свіжий сир типу Філадельфія.