Паста з лососем та вершками (Pasta con salmone e panna) – традиційна італійська страва з пасти.
Нижче ми наводимо простий рецепт пасти з лососем, яким поділилася з нами одна італійка, яка знається на їжі і вміє готувати пасту так, щоб вона виходила божественною. Паста з лососем із вершками за цим рецептом готується буквально за 10-15 хвилин і з мінімуму інгредієнтів, при цьому виходить дуже смачною. Вершки в рецепті також можна замінити вершковим сиром Філадельфія. Це буде зовсім новий, але також дуже смачний варіант пасти з лососем. Рекомендуємо спробувати обидва.
Інгредієнти
Порції: –+
- Спагеті 400 гр.
- Лосось 400 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Вершки 150 мл.
- Біле вино 2-3 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком,
- Петрушка для прикраси (за бажанням)
Кроки
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у сковороді на оливковій олії до світло-золотистого кольору.
- Відокремити філе лосося від шкіри, видалити хребет та кістки.
- Нарізати філе лосося на невеликі шматочки і додати в сковороду до цибулі. Обсмажити буквально 2-3 хвилини. Лосось готується досить швидко, якщо його перетримати, він розкришиться.
- Додати біле вино і тушкувати близько 2-3 хвилин до повного випаровування вина. Крок з вином можна пропустити у випадку, якщо його немає. Але при додаванні вина паста з лососем звучить зовсім по-іншому.
- Як тільки вино випарувалося, додати вершки, сіль та мелений чорний перець. Акуратно перемішати та тушкувати ще 2-3 хвилини.
- Відварити пасту в підсоленій воді до аль денте, на 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Можна взяти будь-який вид пасти, що вам подобається.
- Як тільки паста готова, злити воду і перемішати її разом із соусом із лосося та вершків.
- Подавати пасту з лососем одразу після приготування. Зверху можна посипати свіжомеленим перцем або подрібненою петрушкою.