Паста з лососем та вершками по-італійськи

Паста з лососем та вершками (Pasta con salmone e panna) – традиційна італійська страва з пасти.

Нижче ми наводимо простий рецепт пасти з лососем, яким поділилася з нами одна італійка, яка знається на їжі і вміє готувати пасту так, щоб вона виходила божественною. Паста з лососем із вершками за цим рецептом готується буквально за 10-15 хвилин і з мінімуму інгредієнтів, при цьому виходить дуже смачною. Вершки в рецепті також можна замінити вершковим сиром Філадельфія. Це буде зовсім новий, але також дуже смачний варіант пасти з лососем. Рекомендуємо спробувати обидва.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
20 хвДрук
  • Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у сковороді на оливковій олії до світло-золотистого кольору.
  • Відокремити філе лосося від шкіри, видалити хребет та кістки.
  • Нарізати філе лосося на невеликі шматочки і додати в сковороду до цибулі. Обсмажити буквально 2-3 хвилини. Лосось готується досить швидко, якщо його перетримати, він розкришиться.
  • Додати біле вино і тушкувати близько 2-3 хвилин до повного випаровування вина. Крок з вином можна пропустити у випадку, якщо його немає. Але при додаванні вина паста з лососем звучить зовсім по-іншому.
  • Як тільки вино випарувалося, додати вершки, сіль та мелений чорний перець. Акуратно перемішати та тушкувати ще 2-3 хвилини.
  • Відварити пасту в підсоленій воді до аль денте, на 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Можна взяти будь-який вид пасти, що вам подобається.
  • Як тільки паста готова, злити воду і перемішати її разом із соусом із лосося та вершків.
  • Подавати пасту з лососем одразу після приготування. Зверху можна посипати свіжомеленим перцем або подрібненою петрушкою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь