Печінковий паштет із вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою та приємним смаком. Це ідеальний продукт для домашніх поживних бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Інгредієнти
- Порції – 1,2 кг.
- Яловича печінка 1 кг.
- Куряче яйце 3 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Коньяк 2 ст.л.
- Лист лавровий 2 шт.
- Перець запашний горошок 4 шт.
- Сіль до смаку
- Перець чорний мелений до смаку
- Для майоранового масла:
- Масло вершкове 200 гр.
- Майоран свіжий 40 гр.
- Гірчиця 2 ч.л.
Кроки
- Спочатку приготуємо майоранову олію. Для цього вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Розм’якшене масло ретельно розтираємо. Обмазуємо їм шматок фольги. Зверху наносимо гірчицю та посипаємо все це подрібненим свіжим майораном. Загортаємо та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Промиваємо та очищаємо від плівок печінку. Після відварюємо її до повної готовності з лавровими листочками та горошинами перцю.
- Після відварену печінку пропускаємо через м’ясорубку разом з відвареними курячими яйцями. Вмішуємо до продуктів вершкове масло, коньяк, сіль та перець. Маса повинна бути ніжною і однорідною.
- Печінкову заготовку викладаємо рівним шаром пергамент або фольгу. На неї кладемо майоранове масло.
- Згортаємо все це в рулет і прибираємо в холодильник на 1 годину.
Печінковий паштет з вершковим маслом готовий . Нарізайте його, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!