Дієтична їжа теж може бути різноманітною та смачною. Наприклад, тому ви легко зможете приготувати дієтичний печінковий торт. Майонез, який використовується у класичному рецепті, замінюємо на несолодкий йогурт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Вівсяні пластівці 60 гр.
- Гриби 200 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Часник 2 зубці
- Йогурт 200 мл.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 1-2 ст. л.
На порцію
Калорії: 152 ккал
Білки: 11.5 г
Жири: 8.1 г
Вуглеводи: 5.5 г
Кроки
- Готувати печінковий торт дієтичний легко! Печінку помийте та замочіть у холодній воді на годину. Злийте воду, промийте ще раз.
- Печінку разом із яйцями покладіть у блендер і подрібніть до повної однорідності.
- Вівсяні пластівці перетріть у борошно, це можна зробити за допомогою кавомолки.
- Змішайте печінкову масу з вівсяним борошном, посоліть до смаку.
- У силіконові форми налийте невелику кількість тіста, формуючи майбутні коржі для торта. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах 7-10 хвилин, дістаньте готові коржі та залийте наступну порцію. Випікайте коржі доки не закінчиться тісто.
- Моркву натріть на тертці. Цибулю наріжте півкільцями і злегка обсмажте, додайте до нього моркву та нарізані гриби, тушкуйте до м’якості моркви.
- Йогурт змішайте з подрібненим часником та зеленню – у вас вийде соус для торта.
- Покладіть перший корж на плоску страву, змастіть його заправкою йогуртом, покладіть начинку з овочів, накрийте наступним коржем. Аналогічним способом зберіть торт з інших коржів та начинки. На свій смак прикрасьте верхній шар торта.
- Торт поставте на 2-3 години в холодильник, щоб він просочився. Після цього він буде повністю готовим до вживання.
Смачного!