Печінковий торт на кефірі чудова закуска для урочистого столу. Страва виглядає апетитно та святково. Готується просто та швидко. Закусочний торт виходить м’яким, якщо його залишити в холодильнику на кілька годин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 500 гр.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 20% 100 гр.
- Часник 2 зубці
- Кефір 100 мл.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за бажанням
- Рослинна олія 4 ст. л.
На порцію
Калорії: 178 ккал
Білки: 12.6 г
Жири: 11.6 г
Вуглеводи: 5.5 г
Кроки
- Як приготувати торт на кефірі? Курячу печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть від зайвого жиру. Викладіть у чашу блендера і подрібніть. Додати куряче яйце і ще раз подрібнити.
- У печінковий фарш додайте пшеничне борошно, кефір, сіль та чорний мелений перець. Ще раз пробийте блендером до однорідної консистенції.
- Тісто, що вийшло, перелийте в миску. Додайте пару столових ложок олії і ретельно перемішайте.
- Сковороду добре розігрійте, змастіть невеликою кількістю олії та акуратно налийте печінкове тісто, розрівняйте, надаючи округлу форму.
- Смажте млинець, поки верх не загусне, потім за допомогою лопатки переверніть на інший бік і смажте ще пару хвилин.
- Готові печінкові млинці складете на тарілку та займіться начинкою.
- Печериці промийте та обсушіть. Декілька грибів наріжте тонкими скибочками. Інші подрібніть середнім кубиком.
- Глибоку сковороду нагрійте, налийте трохи олії і викладіть подрібнені гриби. Обсмажте до золотистого кольору та остудіть. Потім посмажте скибочки печериць до золотистості.
- У невелику піалу викладіть сметану. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Викладіть до сметани. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
- Підготуйте страву, на якій збиратимете закусочний торт. Викладіть печінковий млинець і змастіть його соусом.
- Викладіть наступний млинець, змастіть соусом, а зверху розподіліть обсмажені печериці.
- Таким чином, зберіть печінковий торт, добре промазуючи шари соусом і чергуючи начинку.
- Верхній печінковий млинець змастіть соусом. За допомогою вилки намалюйте візерунок, по колу торта закусочного розкладіть скибочки печериць, і прикрасьте зеленню, попередньо вимитою і висушеною. Печінковий торт поставте охолоджуватися в холодильник на кілька годин. За цей час він добре просочиться.
Смачного!