У даному рецепті вам пропонується приготувати торт із курячої печінки зі сметаною. Сметана дозволяє спекти печінкові млинці більш товстими та ніжними. Для змащування млинців також береться сметана із часником. Прошаровується такий торт смаженими цибулею та морквою. У вас вийде страва, гідна святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 500 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 20% 1 ст.
- Часник 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 187 ккал
Білки: 10.2 г
Жири: 13.1 г
Вуглеводи: 6.8 г
Кроки
- Що ж потрібно для приготування печінкового торта з курячої печінки зі сметаною? Почистіть цибулини та морквину. Цибулю наріжте на тоненькі чверть кільця, а моркву подрібніть на велику тертку. Ці овочі обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
- Часник почистіть і подрібніть на часнику. В окрему миску покладіть 6 ст. л. сметани і змішайте її з подрібненим часником.
- Курячу печінку добре промийте та подрібніть у пюре за допомогою блендера.
- У печінкове пюре розбийте яйця, насипте борошно і покладіть решту сметани.
- Потім це тісто посоліть і посипте перцем на свій смак, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин.
- Сковорідку намажте олією і добре розігрійте, щоб млинці при випіканні не чіплялися на дно. З приготовленого тіста випікайте 6 печінкових млинців. Обсмажуйте їх на невеликому вогні та до рум’яного кольору з обох боків. Приготовані млинці остудіть.
- На велику плоску тарілку по черзі покладіть усі спечені млинці, змащуючи кожен сметано-чесничним соусом і перекладаючи обсмаженою цибулею та морквою.
- Останній млинець намажте соусом і прикрашайте натертим жовтком. Торт на 2:00 поставте в холодильник, а потім можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!