Для приготування такого тортика потрібно, за великим рахунком, лише печінку та цибулю. У готовому вигляді торт має дуже привабливий вигляд та створює враження складної страви. Він чудово підійде як закуска на святковий стіл. Можна виявити фантазію і прикрасити за власним бажанням і за будь-яким приводом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Теляча печінка 500 гр.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Куряче яйце 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 головки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 100 мл.
- Зелень за смаком
На порцію
Калорії: 161 ккал
Білки: 10.7 г
Жири: 7.3 г
Вуглеводи: 12.5 г
Кроки
- Приступимо до приготування печінкового торта з телячої печінки. Печінку ретельно промиваємо, обсушуємо. Зрізаємо всі прожилки та плівки. Нарізаємо великими довільними шматками.
- Нарізану печінку подрібнюємо за допомогою блендера до стану рідкого однорідного пюре.
- Цибулю очищаємо, промиваємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
- На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії та висипаємо в неї цибулю. При постійному помішуванні обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю.
- У пюровану печінку додаємо сіль за смаком, яйця, молоко та борошно. Замішуємо рідке тісто.
- З приготовленого тіста випікаємо млинці на сковорідці. Смажимо з обох боків до рум’яного кольору. Товщина млинців має бити п’ять-сім міліметрів. Складаємо готові печінкові млинці в стопку, щоб вони були м’якими та не підсихали.
- Укладаємо перший млинець на плоску страву, змащуємо його майонезом. Поверх викладаємо підсмажену цибулю, рівномірно розподіляємо її по всьому периметру. Накриваємо другим млинцем. Таким чином прошаровуємо всі печінкові млинці і намагаємося рівномірно розподілити начинку цибулі між шарами. Поверхню змащуємо майонезом та посипаємо подрібненою зеленню для прикраси. Даємо готовому торту постояти в холодильнику кілька годин, щоб просочитися. Перед подачею слід дістати торт і витримати півгодини за кімнатної температури, щоб він трохи зігрівся – у такому вигляді він соковитіший.