Печінковий торт з телячої печінки

Для приготування такого тортика потрібно, за великим рахунком, лише печінку та цибулю. У готовому вигляді торт має дуже привабливий вигляд та створює враження складної страви. Він чудово підійде як закуска на святковий стіл. Можна виявити фантазію і прикрасити за власним бажанням і за будь-яким приводом.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 161 ккал
Білки: 10.7 г
Жири: 7.3 г
Вуглеводи: 12.5 г
Кроки
40 хвДрук
  • Приступимо до приготування печінкового торта з телячої печінки. Печінку ретельно промиваємо, обсушуємо. Зрізаємо всі прожилки та плівки. Нарізаємо великими довільними шматками.
  • Нарізану печінку подрібнюємо за допомогою блендера до стану рідкого однорідного пюре.
  • Цибулю очищаємо, промиваємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
  • На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії та висипаємо в неї цибулю. При постійному помішуванні обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю.
  • У пюровану печінку додаємо сіль за смаком, яйця, молоко та борошно. Замішуємо рідке тісто.
  • З приготовленого тіста випікаємо млинці на сковорідці. Смажимо з обох боків до рум’яного кольору. Товщина млинців має бити п’ять-сім міліметрів. Складаємо готові печінкові млинці в стопку, щоб вони були м’якими та не підсихали.
  • Укладаємо перший млинець на плоску страву, змащуємо його майонезом. Поверх викладаємо підсмажену цибулю, рівномірно розподіляємо її по всьому периметру. Накриваємо другим млинцем. Таким чином прошаровуємо всі печінкові млинці і намагаємося рівномірно розподілити начинку цибулі між шарами. Поверхню змащуємо майонезом та посипаємо подрібненою зеленню для прикраси. Даємо готовому торту постояти в холодильнику кілька годин, щоб просочитися. Перед подачею слід дістати торт і витримати півгодини за кімнатної температури, щоб він трохи зігрівся – у такому вигляді він соковитіший.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь