В даному рецепті вам пропонується спекти смачне хрустке печиво з вівсяної муки. Ця мука корисна і має виражений смак. Але оскільки в ній мало клейковини, то в тісто додається додатково пшеничне борошно. Вівсяну муку можна приготувати в блендері. Для 1 склянки борошна потрібно подрібнити склянку з чвертю вівсяних пластівців.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно вівсяне 1 ст.
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Масло вершкове 1 пачка
- Цукор-пісок 1 ст.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Ванільний цукор ½ ч. л.
- Родзинки 2 ст. л.
- Вода ½ ст.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- Ізюм промиваємо холодною водою і подрібнюємо в чаші блендера.
- Вершкове масло розм’якшуємо при домашній температурі або в мікрохвильовці.
- Розм’якшене масло кладемо в ємність для замісу тіста і добре розтираємо з цукром. Потім кладемо в нього подрібнені родзинки і ванільний цукор і ще раз перемішуємо.
- В окремій невеликій каструльці нагріваємо півсклянки чистої води і розчиняємо в ній дрібку солі.
- У масляну суміш насипаємо вівсяну муку, наливаємо теплу солону воду і розмішуємо.
- Потім насипаємо пшеничне борошно, розпушувач і рукою замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, гладким і не буде прилипати до долоні.
- Отримане тісто за допомогою качалки тонко розгортаємо.
- Вирізаємо з тіста фігурки довільної форми.
- Деко застеляємо папером для випічки і змащуємо його маслом.
- На деко укладаємо фігурки з тіста.
- Випікаємо вівсяне печиво в духовці при 190° C протягом 20-25 хвилин.
Готове печиво трохи охолоджуємо і подаємо до сніданку.