Печиво з вівсяної муки в духовці

В даному рецепті вам пропонується спекти смачне хрустке печиво з вівсяної муки. Ця мука корисна і має виражений смак. Але оскільки в ній мало клейковини, то в тісто додається додатково пшеничне борошно. Вівсяну муку можна приготувати в блендері. Для 1 склянки борошна потрібно подрібнити склянку з чвертю вівсяних пластівців.

Інгредієнти
Порції: +14
Кроки
55 хвДрук
  • Ізюм промиваємо холодною водою і подрібнюємо в чаші блендера.
  • Вершкове масло розм’якшуємо при домашній температурі або в мікрохвильовці.
  • Розм’якшене масло кладемо в ємність для замісу тіста і добре розтираємо з цукром. Потім кладемо в нього подрібнені родзинки і ванільний цукор і ще раз перемішуємо.
  • В окремій невеликій каструльці нагріваємо півсклянки чистої води і розчиняємо в ній дрібку солі.
  • У масляну суміш насипаємо вівсяну муку, наливаємо теплу солону воду і розмішуємо.
  • Потім насипаємо пшеничне борошно, розпушувач і рукою замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, гладким і не буде прилипати до долоні.
  • Отримане тісто за допомогою качалки тонко розгортаємо.
  • Вирізаємо з тіста фігурки довільної форми.
  • Деко застеляємо папером для випічки і змащуємо його маслом.
  • На деко укладаємо фігурки з тіста.
  • Випікаємо вівсяне печиво в духовці при 190° C протягом 20-25 хвилин.

Готове печиво трохи охолоджуємо і подаємо до сніданку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь