Класичний рецепт вівсяного печива з шоколадом

Вам пропонується рецепт найсмачнішого шоколадного вівсяного печива. Воно буде м’яким всередині і хрустким по краях. Важливо не перетримати при випічці і витягти з духовки в м’якому стані. При охолодженні воно стане хрустким. Тісто готуємо без додавання яєць.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
45 хвДрук
  • Вершкове масло покладіть в мисочку і повністю розтопіть за допомогою мікрохвильовки.
  • Насипте в масло вказану кількість цукру і добре розітріть.
  • Потім всипте порошок какао і ще раз розітріть.
  • У цю теплу масляну суміш насипте вівсяні пластівці і ретельно розмішайте.
  • Потім покладіть в суміш сметану з розпушувачем і знову розмішайте.
  • Потім насипте пшеничне борошно і замісіть тісто. Тісто має бути густої консистенції, щоб ложка в ньому стояла, а не падала.
  • Деко застеліть шматочком фольги або спеціального паперу і присипте борошном.
  • Руками сформуйте з шматочків тіста невеликі, як волоський горіх, кульки і покладіть їх на деко, тільки на відстані один від одного, так як печиво розтечеться і збільшиться при випіканні. Кульки трохи рукою притисніть для додання плоскої форми.
  • Випікайте печиво в духовці при 180° C протягом 10-12 хвилин. За печивом спостерігайте, щоб витягти з духовки м’яким. Воно застигне при охолодженні і придбає хрусткий смак.

Ваш шоколадно-вівсяний десерт готовий.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь