Печиво з вівсяних пластівців з яблуком

За пропонованим рецептом ви можете приготувати ще один дієтичний десерт – печиво з вівсяних пластівців з яблуком. Воно буде набагато смачніше придбаного в магазині. Смак печива можете урізноманітнити додаванням сухофруктів і горіхів, але базовими інгредієнтами як і раніше залишаються вівсянка і яблука.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Розм’якшіть при домашній температурі вершкове масло, додайте до нього цукор і цю суміш добре розітріть.
  • Потім розбийте в неї яйце і перемішайте.
  • Пшеничне борошно просійте на сито. Насипте борошно і вівсяні пластівці в чашу блендера і на максимальній швидкості подрібніть в однорідне борошно.
  • Отриману муку пересипте до суміші масла і цукру, всипте пакетик пекарського порошку і замісіть однорідне тісто.
  • Яблуко почистіть від шкірки, серцевини і насіння і подрібніть на великій терці. Якщо яблуко соковите, то відіжміть сік. Покладіть натерте яблуко в тісто і ще раз перемішайте. Якщо тісто не густе, то насипте трохи борошна.
  • Ємність з тістом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
  • Деко для випічки застеліть спеціальним папером або фольгою і трохи присипте борошном.
  • З приготованого тіста сформуйте навеликі кульки і покладіть на деко на відстані 2 см між ними, інакше печиво склеїться і втратить форму.
  • Випікайте печиво при 180° C протягом 25 хвилин. Готовність його визначається по появі коричневої скоринки.

Приготоване печиво остудіть, і подавайте до чаю.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь