Лагман — універсальне блюдо, яке можна віднести до густих перших страв, також до других соковитих страв. Лагман — це мікс м’ясних, овочевих інгредієнтів, які скомбіновані в блюді з довгою локшиною з особливого тіста.
Як приготувати лагман
Тісто для лагмана готують з борошна (часто змішують перший або другий сорт борошна з вищим), яєць, солі, рослинної олії, частини води, харчової соди. Іноді в тісто додається оцет. Дуже важливо тісто для лагмана вимісити добре, тоді воно буде добре розтягуватися і не рватися. Насправді, це найважливіший процес приготування локшини для лагмана. Вона повинна бути довгою, по можливості тонкою. Не кожен вперше взявшийся за розкочування тіста для лагмана зможе зробити його правильно. Локшину для лагмана можна придбати готову в супермаркеті або кулінарних магазинах.
Наступний обов’язковий компонент лагмана — м’ясо. Класичний варіант страви передбачає застосування баранини, проте сьогодні блюдо готують також і з м’ясом яловичини, птиці, свинини.
Інший мікс інгредієнтів для лагмана — овочі (це можуть бути цибуля, морква, кабачки, баклажани, перець, редька, часник, томат та інші), бобові культури (нут, квасоля, боби), спеції (перець різного виду, в тому числі червоний гострий, ароматна зелень, лавровий лист, сіль та інші види приправ).
За бажанням кулінара, який готує лагман, він може бути напіврідким, коли овочевої підливи додано багато, або являти собою локшину, гарніровану м’ясом і пасерованими соковитими овочами.
Лагман подають з коржами, пшеничним хлібом, тостами, обсмаженими скибочками житнього хліба, кукурудзяним хлібом або коржами з кукурудзяного борошна.
1 год 5 хв6
І все ж найсмачніший лагман той, який приготований з домашньою локшиною. До речі, саме локшина є однією з особливостей цієї страви. В оригіналі вона повинна бути округлою і...
1 год 50 хв4
Цей спосіб приготування лагмана трошки відрізняється від усіх попередніх. Якщо до цього ми тушкували овочі і м’ясо, то тут ми все ж більше смажимо. В процесі не потрібно...
1 год 50 хв6
Коли немає часу довго готувати червоне м’ясо або ви просто його не любите, на допомогу прийде лагман з куркою. Він готується набагато швидше, а виходить при цьому не...
2 год 25 хв7
Ще один рецепт, де розписано, як самостійно приготувати локшину. Смачний, ароматний і ситний лагман на багатті – що може бути краще? Смак такої страви буде більш насиченим, більш...
2 год 25 хв6
У цьому рецепті ви не тільки дізнаєтеся, як готувати лагман, але і познайомитеся з процесом приготування справжньої домашньої локшини. Багато часу це у вас не займе, а ось...
2 год 5 хв6
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням, що робить їх смак ще більш яскравим....
1 год 15 хв6
Якщо ви не любитель яловичини і баранини, лагман можна зробити і зі свининою – буде не менш смачно. Більш того, свинина дуже соковите ніжне м’ясо, що, безумовно, позначиться...
1 год 45 хв4
Найчастіше ламан готують з бараниною. Ніжне, соковите м’ясо, яке стає просто чудовим завдяки тушкуванню з великою кількістю овочів. Крім стандартних інгредієнтів, потрібно додати
2 год 10 хв6
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’