Смачний лагман з баранини з кабачком і баклажаном

лагман з баранини з кабачком і баклажаном

Найчастіше ламан готують з бараниною. Ніжне, соковите м’ясо, яке стає просто чудовим завдяки тушкуванню з великою кількістю овочів. Крім стандартних інгредієнтів, потрібно додати ще баклажани і кабачки – їх додають на останньому етапі, так як готуються ці овочі швидко, і вкрай важливо їх не перетримати. Ситне, ароматне блюдо – і перше, і друге. Завершальний штрих – свіжа зелень і часник, які підкреслять смак лагмана.

Коли будете варити спагетті, посоліть воду відразу – завдяки цьому вона швидше закипить. Дуже важливо не ламати спагетті, коли будете занурювати їх у воду. Для цього візьміть жменю макаронів, помістіть в каструлю настільки, наскільки вони влізуть, і тримайте. В процесі злегка натискайте – спагетті будуть розмокати і ставати м’якше. В результаті всього через кілька секунд ви легко занурте в каструлю довгі макарони.

Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Морквину, картоплю і цибулю почистіть і розріжте на середні кубики.
  • Кабачки, баклажани, перець помийте, витріть і витягніть насіння. Наріжте приблизно, як і цибулю.
  • Зелень вимийте і обсушіть.
  • М’ясо промийте водою, витріть серветками і розріжте на невеликі шматки.
  • У сковороду з високими стінками влийте олію. Добре все прогрійте.
  • Перекладіть в неї цибулю і обсмажуйте до рум’яного кольору, перемішуючи.
  • Потім відправте в сковорідку м’ясо і смажте все разом ще деякий час. Не забувайте перемішувати.
  • Додайте сіль і пасту з томатів і нарізані помідори. Розмішавши. Тушкуйте ще кілька хвилин.
  • Додайте болгарський перець і моркву. Обсмажуйте 7-10 хвилин, іноді все перевертаючи.
  • Потім покладіть інші овочі і обсмажуйте ще трохи.
  • Після цього налийте воду так, щоб вона покрила овочі і м’ясо. Покип’ятіть все хвилин 15.
  • Потім закрийте кришкою і залиште стояти ще хвилин на 15.
  • В окремій каструльці закип’ятіть воду, посоліть і відправте туди цільні спагетті.
  • Коли вони зваряться, злийте воду. Подавайте лагман зі спагетті.
  • Посипте нарізаною зеленню і видавіть трошки очищеного часнику. Перемішавши.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь