Соковиті кольорові манти

кольорові манти

За рецептом Сталіка Ханкішієва виходять манти трьох кольорів (жовтого, зеленого і червоного), в якості натуральних барвників для тіста виступає пюре гарбуза, шпинату і буряковий сік. Блюдо виходить не тільки соковитим і ніжним, ароматним, але і красивим.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Овочі почистити і помити. Гарбуз порізати на шматочки, викласти в каструлю. Налити туди ж 20 мл рослинної олії і 50 мл води, накрити кришкою і поставити на плиту, тушкувати до майже повної готовності. Гарбуз пробити блендером і протерти через сито. Взяти для рецепта 1 стакан пюре.
  • У сковороду налити трохи олії і води, викласти заморожений шпинат. Розігрівати до його відтавання, проте намагатися не перегріти, щоб він не втратив колір. Відправити в блендер, потім протерти через сито. Взяти 1 склянку пюре.
  • З буряка видавити сік за допомогою соковижималки, повинно вийти близько 1 склянки соку.
  • Змішати 100 г борошна «Дурум», 1 яйце, 1 ч.л. солі і 1 неповну склянку протертого гарбузового пюре. Порціями підмішувати просіяне звичайне пшеничне борошно, поки тісто не стане тугим, але еластичним, по консистенції схожим на тісто для пельменів. Аналогічним чином замісити 2 інших види тіста. Загорнути тісто кожного кольору окремо в харчову плівку і відкласти.
  • Для начинки м’ясо і сало нарізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Цибулю нарізати невеликими шматочками, висипати до м’яса.
  • Прямо на цибулю висипати сіль і ретельно розім’яти цибулю з сіллю руками, щоб виділився сік. Всипати в фарш прянощі і все швидко перемішати.
  • Тісто жовтого кольору скачати в ковбаску, відрізати кругляши товщиною близько 1 см. розкачати все кругляши веретеноподібною качалкою так, щоб краї у тіста були тонше, ніж середина.
  • У центр кожного манта викласти 1 ст.л. з гіркою начинки, защепіть краї, як подобається. Таким же чином зліпити манти з тіста зеленого і червоного кольорів.
  • На дно мантоварки налити води, встановити рівні. Дно кожного манта вмочити в рослинну олію, щоб вони не прилипли до металу. Готувати близько 35-45 хв.

Ще гаряче блюдо змастити вершковим маслом і подавати на стіл.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь