Манти, запечені в духовці

Манти, запечені в духовці

Якщо вдома немає спеціальних пристроїв, в яких можна приготувати манти на пару, на допомогу прийде звичайна духовка. Такий спосіб також дозволяє зробити великий обсяг виробів відразу.

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Для фаршу можна взяти будь-яке жирне м’ясо двох сортів і змішати його в рівних пропорціях. Якщо фарш готується вдома самостійно, то бажано додати до м’яса більше сала, щоб підвищити відсоток жирності.
  • До фаршу додати цибулю, порізану на дрібні шматочки, і очищену картоплю, також нарізану на дрібні кубики. Додати сіль з перцем і перемішати все ретельно.
  • Для тіста просіяти в миску борошно, додати сіль і яйце, а потім додавати воду і місити тісто. Тісто має добре відставати від рук. Прибрати в холодильник на півгодини.
  • Тісто розкачати, припилити його борошном, в тонкий пласт, вирізати квадрати 10х10 см в розмірі. Покласти по центру кожного шматка тіста начинку, заліпити будь-яким зручним способом і сформувати кожен виріб.
  • Деко змастити соняшниковою або іншою рослинною олією, духовку розігріти до 180 градусів.
  • Розкласти манти на дека, поставити в духовку на 15 хв. налити в деко м’ясний бульйон або суміш води з томатною пастою і сіллю таким чином, щоб манти наполовину вкрилися рідиною. Деко накрити фольгою і готувати в духовці ще 35 хв.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь