Тут в начинку для мантів додається білокачанна капуста, це додає страві незвичайний смак, але капуста вдало поєднується з м’ясним фаршем. Вироби готуються в пароварці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 1 кг.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 570 мл.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Для начинки:
- Фарш м’ясний 520 гр.
- Капуста білокачанна 480 гр.
- Цибуля ріпчаста 480 гр.
- Прянощі 2 ч. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Сметана 40% 180 гр.
- Сіль за смаком
Кроки
- У глибокому посуді змішати яйце, сіль і воду. Борошно просіяти в окрему миску. Поступово додаючи рідку суміш в борошно, замісити круте тісто. Залишити, накривши рушником, при кімнатній температурі на 15 хв., щоб клейковина запрацювала, і тісто стало більш еластичним.
- М’ясний фарш з жирного м’яса або суміші м’яса і сала викласти в глибоку миску. Капусту помити, дрібно нашаткувати і додати до фаршу.
- Цибулю очистити, помити і дрібно порубати, додати в фарш.
- М’ясну начинку посолити, додати приправи на свій смак і все ретельно перемішати.
- Припудрити борошном стіл і качалку, розкачати тонке тісто. За допомогою склянки вирізати з тіста кола, викласти в центрі кожного кола начинку. Защипнути вироби будь-яким звичним способом.
- У чашу пароварки залити воду, яруси змастити маслом. Розкласти по ярусах сформовані манти.
- Готувати страву протягом 40-45 хв.
Подавати манти гарячими, рясно полив їх сметаною і посипавши сумішшю перців і свіжою дрібно нарізаною зеленню.