Якщо ви не любитель яловичини і баранини, лагман можна зробити і зі свининою – буде не менш смачно. Більш того, свинина дуже соковите ніжне м’ясо, що, безумовно, позначиться на смаку страви. Ніяких приправ в цьому рецепті не потрібно, тільки трохи меленого перцю. Тільки природний смак продуктів, підкреслений зеленню і часничком – аромат непередаваний.
У рецепті вказано чітку кількість всіх складових, крім води. Тут все залежить від ваших уподобань. Якщо ви хочете подавати лагман, як першу стравe – не шкодуйте рідини. Якщо як другу, то буде досить додати зовсім трошки водички.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 1 кг.
- Помідор 400 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець гострий 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Томатна паста 4 ст. л.
- Кріп за смаком
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- З м’яса зріжте зайвий жирок і плівку. Потім його потрібно нарізати середніми кубиками.
- Почистіть цибулю, картоплю, моркву і теж розріжте на кубики, які будуть за розміром менше, ніж м’ясо.
- Помідори і перець помийте і витріть. У перцю витягніть насіння. Овочі потрібно нарізати шматочками.
- Зелень помийте і покладіть на рушник або серветки, щоб обсохла. Потім дрібно порубати.
- Очищений часничок (вам потрібно 2 зубчики) наріжте дрібно-дрібно.
- У товстостінну каструлю або в сковороду з високими стінками налийте олію – шкодувати не треба.
- Коли воно розжариться, викладіть в каструлю м’ясо. Обсмажуйте з усіх боків на великому вогні, щоб воно «запечаталося», залишивши сік всередині.
- Потім до м’яса додайте цибулю і обсмажуйте, перемішуючи, рівно 1 хвилину.
- Тепер додайте моркву і часник. Обсмажуйте, розмішуючи, півтори хвилини. Вогонь не зменшуйте.
- Наступним в каструлю потрібно покласти болгарський перець. Перемішайте і обсмажуйте півтори хвилини.
- Потім до всіх цих продуктів додайте нарізані помідори. Перемішавши.
- Потім поперчіть, знову перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин.
- Тепер додайте пасту з томатів, влийте 2 склянки гарячої води і добре все змішайте. Тушкуйте ще пару хвилин.
- Тепер в лагман відправте картоплю і влийте води стільки, скільки захочете – все залежить від консистенції, яку в підсумку хочете отримати.
- Коли лагман закипить, посоліть, розмішайте. Додайте цілісний гострий перчик.
- Зробіть вогонь мінімальним, закрийте каструлю кришкою і млоїть півгодини.
- Поки готується основна частина, відваріть локшину для лагмана.
- Очистіть часник і наріжте тонкими пластинками.
- Через 30 хвилин покладіть подрібнену зелень і часник в лагман, розмішайте, знову закрийте кришкою і потоміть буквально хвилину – більше не потрібно.