Як приготувати суп том ям
Захотілося яскравої східної вишуканості – спробуй суп тим ям родом із Таїланду. Переглянь рецепти з фото, дізнавайся про етапи готування, тонкощі приготування, кількість калорій, інгредієнти на порцію. Приготувати незрівнянний тайський вершковий суп на кухні легко!
Том ям – окунися у велич тайської національної кухні
Вибирай перевірені цікаві рецепти том яму у нас. Дивись найкращі варіанти з ароматними грибами, різноманітними дарами моря, кокосовим молоком та вершками, додай червону рибу, ароматну зелень. Оціни легкість заміни незнайомих продуктів усім відомі, звичні інгредієнти.
Том ям – це супчик із креветками з кухні народів Таїланду. В ідеалі він вариться на основі відвару трав: кореня галангала, лемограса, листя лайма, крача. У супермаркетах можна знайти готовий набір інгредієнтів. Але кожну складову можна замінити без шкоди страві. Замість крача, лемонграсу, кореня галангала та листочків лайма необхідно взяти корінь імбиру та листя звичайного лимона, подрібнити та додати у киплячу воду. Основа страви тому ям готова.
Цікавий рецепт:
- Гриби вимити, подрібнити на тонкі платівки.
- Помідори та цибулю дрібно порізати.
- Гриби, помідори та цибулю додати в киплячу основу. Варити близько 15 хв.
- Очистити від панцира королівські креветки.
- З кальмарів зняти плівку та нарізати півкільцями.
- Викласти морепродукти у суп. Підсолити, додати сік лайма. Варити 10 хв.
- Додати кокосове молочко. Довести до кипіння. Зняти з вогню.
- Приправити рубаною зеленню.
Корисні поради:
- Для того ям бажано використовувати печериці або гливи. Наші лісові гриби мають надто насичений смак для тайської кухні та перебивають тонкий аромат страви.
- Кокосове молоко легко замінюється звичайними вершками.
- Для експерименту в суп том ям можна додати червону рибку, восьминогів, мідій.
- Якщо немає лайма, то сік половинки лимона гідно його замінить.