Щоб урізноманітнити своє повсякденне меню, можна звернутися до екзотичної кухні. Пропонуємо вам скуштувати чудовий тайський суп том ям з куркою та грибами. Завдяки спеціальним спеціям і прянощам, бульйон виходить просто чарівним, ви раніше нічого подібного не куштували.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 1 шт.
- Бульйон курячий 1 л.
- Перець чилі зелений 1 шт.
- Перець чилі червоний 1 шт.
- Лемонграс 2 шт.
- Листя кафір лайма 12 шт.
- Сік лайма 20 мл.
- Соус рибний 2 ст. л.
- Цукор пальмовий 1 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Кінза 1 пучок
- Молоко кокосове 150 мл.
- Гриби консервовані 180 гр.
- Корінь галангал 1 шт.
Кроки
- Лемонграсс роздавіть плоскою частиною ножа і наріжте, корінь галангала наріжте пластинками, перець чилі очистіть від насіння і теж наріжте.
- У каструлю з товстим дном влийте олію, прогрійте її. Потім викладіть лемонграс, перець чилі та галангал, обсмажте протягом 2 хвилин.
- Потім додайте кокосове молоко та курячий бульйон. М’ясо наріжте тонкими пластинками і додайте в бульйон.
- Мариновані гриби промийте і розріжте навпіл.
- Додайте гриби в каструлю, також викладіть у бульйон листя кафір-лайма. Варіть суп на повільному вогні до готовності м’яса, не кип’ятіть бульйон, щоб кокосове молоко не згорнулося.
- В кінці додайте сік лайма, пальмовий цукор та рибний соус, перемішайте.
Спробуйте суп на смак, він має бути вершково-кисло-солодкий. Додайте подрібнену кинзу і розливайте тім ям по тарілках.