Як приготувати смачний том ям з куркою?

Чудовий тайський суп в автентичному виконанні. Так його готують на півночі Таїланду. Така страва точно здивує ваших домочадців і відкриє їм нові смакові враження.

Інгредієнти
Порції: +4
  • Куряче філе 250 гр.
  • Гриби цаогу консервовані 180 гр.
  • Бульйон курячий 1 л.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Лемонграс 2 стебла
  • Листя кафрського лайма 10 шт.
  • Корінь галангал 10 гр.
  • Цибуля-шалот 3 шт.
  • Соус рибний 1 ст.л.
  • Сік лайма 2 ст.л.
  • Паста Нам Прік Пао 2 ст.л.
  • Коріандр 1 ст.л.
  • Черрі 7 шт.
  • Кінза  до смаку
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Цибулю-шалот наріжте кільцями. У лемонграсу відбийте товсті основи кухонним молоточком. Листя лайма надірвіть по краях. Корінь галангала наріжте тонкими платівками. Перець чилі наріжте тонкими кільцями.
  • Куряче філе наріжте невеликими часточками.
  • Гриби цаогу відкиньте на друшляк і промийте їх проточною водою.
  • Помідори чері промийте і розріжте навпіл.
  • Каструлю з курячим бульйоном поставте на вогонь, додайте цибулю-шалот, галангал, листя лайма, стебла лемонграсу та перець чилі. Доведіть бульйон до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть суп 15 хвилин.
  • Після цього витягніть з бульйону всі прянощі, при бажанні можна залишити тільки перець чилі.
  • До каструлі додайте гриби та курку. Доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити ще 5-10 хвилин.
  • Потім додайте помідори, приправте суп рибним соусом, коріандром, соком лайма та пастою Нам Прік Пао. Налаштуйте смак бульйону по солі.

Том ям повинен бути рівно солоним, кислим і гострим. Подавайте його гарячим з відвареним рисом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь