Суп з галушками – проста перша гаряча страва. Галушки – вироби із тіста, які додаються при варінні супу. Від галушок у супі галушки відрізняє манера приготування тіста для страви. Якщо галушки в супі – це напів густа маса з борошна, яєць та щіпки солі, яка ложечкою додається в процесі варіння супу, то галушки – це пружне пельменне тісто.
Галушки для супу можуть бути виготовлені з додаванням яєць до тіста або без них. Але завжди це борошно, вода, сіль та міцне еластичне, добре вимішане тісто. Тісто для галушок ділять на частини, потім із кожної частини скочують довгу «ковбаску», яку нарізають на квадратні або довгасті сегменти. Ці сегменти і будуть називатися «галушками». Іноді їх обвалюють у борошні, перш ніж додати до супу.
Як приготувати суп з галушками
Щоб приготувати суп із галушками, спочатку відварюють м’ясо або курку, якщо страву передбачається готувати м’ясною. У бульйоні відварюють нарізану картоплю. До картоплі додають галушки за 5-7 хвилин до готовності картоплі, тому що тісто для галушок відварюється досить швидко. За три хвилини до готовності супу до нього додають пасеровані в олії дрібно нарізані овочі – цибуля, морква (якщо кулінарний рецепт не передбачає інших інгредієнтів). Також суп солять, перчать, якщо потрібно, додають дрібно нарізану зелень та подають у гарячому вигляді до столу.
Галушки – продукт, який у супі швидко розбухає та втрачає смак. Тому суп із галушками краще не зберігати довго, а з’їдати відразу після приготування. У свіжому вигляді суп із галушками найсмачніший.
2 год 5 хв8
Для цього супу готуються фрикадельки з курячої грудки. Вони виходять ніжними і ароматними. Картопля тут не використовується, так як вона буде перебивати смак галушок з яйця, борошна, води,.
1 год 10 хв5
У цьому супі відсутнє м’ясо, зате він сповнений свіжих овочів. Для приготування галушок використовується яйце, вершкове масло, борошно, зелень і сир, завдяки якому вони виходять ніжними і дуже.
2 год 0 хв10
Цей суп дуже простий у приготуванні і дуже добре зігріває. Для приготування знадобиться картопля, засмажка з бекону, цибулі та моркви. Щоб приготувати галушки потрібно змішати молоко з яйцем.
2 год 40 хв8
У цьому рецепті використовується телятина, завдяки якій виходить наваристий і дуже смачний суп. Також знадобиться цибуля, морква, солодкий перець і помідори. Для того, щоб приготувати
1 год 25 хв9
Це та страва, яка поширена по всій Україні. Вона неймовірно ситна і смачна. В основі лежить курячий суп з картоплею і морквою. А потім в ньому варяться галушки...
25 хв5
Приготувати галушки дуже просто. Для них потрібно всього три інгредієнти: яйце, молоко і борошно. Виходить густе тісто, схоже на сметану. Готувати їх потрібно всього 5 хвилин.
50 хв10
Суп на курячому бульйоні готується дуже просто і швидко. У цьому рецепті в нього додаються галушки, для приготування яких потрібні тільки яйця, борошно, майонез і часник. Готова страва...
1 год 30 хв2
Молочний суп з галушками краще варити в невеликих кількостях і відразу з’їдати. Він дуже смачний і поживний. Можна навіть почати день з такої нехитрої страви і подати його...
40 хв6
Наш шлунок постійно страждає від неправильного харчування. Швидкі перекушування всухом’ятку викликають здуття, гастрити і нетравлення. Тому так важливо якомога частіше балувати