Класичний рецепт українського супу з галушками

Це та страва, яка поширена по всій Україні. Вона неймовірно ситна і смачна. В основі лежить курячий суп з картоплею і морквою. А потім в ньому варяться галушки з молока, яєць і борошна.

Інгредієнти
Порції: +9
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Курку добре промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну і продовжуємо варити до повного приготування.
  • Картоплю, моркву і цибуля миємо і чистимо. Свіжу петрушку промиваємо під прохолодною водою.
  • Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Те ж саме робимо з морквою.
  • Картоплю чистимо і ріжемо на невеликі кубики. Після того як курка покипить протягом 10 хвилин, закидаємо до неї нарізані овочі.
  • Приступаємо до приготування галушок. У відповідну ємність вливаємо молоко і розбиваємо туди яйце. Трохи збовтуємо і додаємо сіль. Ретельно перемішуємо.
  • Тепер додаємо борошно. Його краще заздалегідь просіяти. Все добре перемішуємо за допомогою вилки до отримання однорідної маси. Тісто має бути схоже на густу сметану.
  • Додаємо в бульйон трохи солі. Поруч з каструлею ставимо ємність, в яку наливаємо трохи води.
  • Беремо чайну ложку. Спочатку опускаємо її в воду, а потім набираємо невелику кількість тіста і відправляємо його в суп. Ложку опускаємо в воду перед кожним набором тіста. Варимо галушки на сильному вогні приблизно 5 хвилин.
  • Петрушку шаткуємо і додаємо в суп. Також додаємо лавровий лист і чорний перець. Варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.

Розливаємо готовий суп з галушками по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь