Це та страва, яка поширена по всій Україні. Вона неймовірно ситна і смачна. В основі лежить курячий суп з картоплею і морквою. А потім в ньому варяться галушки з молока, яєць і борошна.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода питна 2 л.
- Курка 350 гр.
- Картопля 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 70 гр.
- Морква 60 гр.
- Борошно пшеничне 70 гр.
- Молоко коров’яче 20 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
Кроки
- Курку добре промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо холодною водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну і продовжуємо варити до повного приготування.
- Картоплю, моркву і цибуля миємо і чистимо. Свіжу петрушку промиваємо під прохолодною водою.
- Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Те ж саме робимо з морквою.
- Картоплю чистимо і ріжемо на невеликі кубики. Після того як курка покипить протягом 10 хвилин, закидаємо до неї нарізані овочі.
- Приступаємо до приготування галушок. У відповідну ємність вливаємо молоко і розбиваємо туди яйце. Трохи збовтуємо і додаємо сіль. Ретельно перемішуємо.
- Тепер додаємо борошно. Його краще заздалегідь просіяти. Все добре перемішуємо за допомогою вилки до отримання однорідної маси. Тісто має бути схоже на густу сметану.
- Додаємо в бульйон трохи солі. Поруч з каструлею ставимо ємність, в яку наливаємо трохи води.
- Беремо чайну ложку. Спочатку опускаємо її в воду, а потім набираємо невелику кількість тіста і відправляємо його в суп. Ложку опускаємо в воду перед кожним набором тіста. Варимо галушки на сильному вогні приблизно 5 хвилин.
- Петрушку шаткуємо і додаємо в суп. Також додаємо лавровий лист і чорний перець. Варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Розливаємо готовий суп з галушками по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!