Суп на курячому бульйоні готується дуже просто і швидко. У цьому рецепті в нього додаються галушки, для приготування яких потрібні тільки яйця, борошно, майонез і часник. Готова страва виходить ароматною і ситною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 1.5 л.
- Курка 500 гр.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ч. л.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Курку добре промиваємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Картоплю чистимо і ріжемо на кубики. Додаємо його до курки і готуємо на маленькому вогні. Додаємо сіль і перець за смаком.
- Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
- Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо на ній моркву з цибулею до напівготовності.
- Солодкий перець миємо, видаляємо насіння і нарізаємо соломкою.
- Відправляємо всі овочі до курки з картоплею і варимо ще 7 хвилин.
- Готуємо тісто для галушок. Для цього змішуємо в зручній ємності борошно, яйце, і майонез. Натираємо часник на тертку або пропускаємо через прес і відправляємо до маси. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто має бути консистенції густої сметани.
- За допомогою чайної ложки починаємо викладати тісто в суп. Набираємо не більше половини ложки, так як готові галушки збільшаться в 2 рази. Продовжуємо варити 7 хвилин. Додаємо свіжу зелень і знімаємо каструлю з вогню.
Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!