Ситний м’ясний суп з галушками в домашніх умовах

У цьому рецепті використовується телятина, завдяки якій виходить наваристий і дуже смачний суп. Також знадобиться цибуля, морква, солодкий перець і помідори. Для того, щоб приготувати галушки потрібно до борошна додати рослинну олію, зелень і сушені трави.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Телятину добре миємо і перекладаємо в глибоку каструлю.
  • Додаємо до нього сіль, стебла петрушки, лаврове листя і цілу цибулину.
  • Заливаємо все холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на повільному вогні півтори години. М’ясо повинно стати м’яким.
  • У зручну ємність наливаємо рослинну олію.
  • Далі наливаємо холодну воду і просіяне борошно.
  • Кріп подрібнюємо і відправляємо в ємність. Також додаємо чорний перець і сіль.
  • Починаємо замішувати виделкою. Далі продовжуємо це робити руками. Готове тісто має бути схоже на тісто для вареників.
  • За цей час повинна зваритися телятина. Дістаємо її з каструлі, зрізаємо жир і обробляємо м’ясо на невеликі шматочки. З бульйону дістаємо цибулю, петрушку і лаврове листя. При необхідності додаємо сіль.
  • Тісто для галушок ділимо на рівні частини і катаємо з нього ковбаски. Повинно вийти близько 4-5 штук. Нарізаємо їх на акуратні прямокутники.
  • Солодкий перець нарізаємо кубиками і відправляємо в бульйон.
  • Слідом поступово закидаємо галушки. Робимо це невеликими порціями, перемішуючи після кожної, щоб вони не склеїлися і не пристали до дна каструлі. Варимо приблизно 10 хвилин.
  • Другу цибулину чистимо і дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. Також можна натерти на тертці помідори. На сковороді розігріваємо трохи рослинної олії і обсмажуємо на ній овочі, поки цибуля з морквою не стануть м’якими.
  • Додаємо в суп прованські трави і готову зажарку. Варимо 3-4 хвилини і вимикаємо вогонь.
  • Даємо супу настоятися хвилин 10-15. Кришкою накривати не треба.

Готову страву розливаємо по тарілках і посипаємо зверху кропом. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь