Піца Капрезе

Піца капрезе (Caprese Pizza) – традиційна страва італійської кухні. Піца капрезе є різновидом італійської піци, яку прикрашають помідорами чері, моцареллою ди буфала, оливковою олією і свіжим листям базиліка. При подачі піцу капрез часто збризкують бальзамічним соусом,  щоб додати насолоду і врівноважити кислотність помідорів. 

Піца Капрезе, як і салат Капрезе, дуже проста в приготуванні і робиться з мінімуму інгредієнтів: моцарелла, помідори, невелика кількість солі та оливкової олії. Іноді додають орегано чи часник. Часником також можна натерти  основу для піци для більшого аромату. Базилік на піцу Капрезе зазвичай додають вже після випікання, щоб листя не потемніло від жару духовки.  Для того щоб зберегти всі інгредієнти свіжішими, можна запекти основу для піци до напівготовності, а потім додати начинку. Тоді не доведеться тримати піцу в духовці надто довго.  

Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт піци Капрезе. Правильний рецепт тесту для піци ви знайдете тут. Найчастіше піцу Капрезе готують з помідорами черрі, але можна взяти й будь-які інші стиглі, не рідкі помідори.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
20 хвДрук
  • Перед приготуванням піци дуже важливо добре розігріти духовку. Потрібно поставити лист догори дном на середній рівень духовки і включити духовку на максимальну температуру за годину до того, як будете пекти піцу.
  • Покласти тісто для піци на злегка присипану борошном поверхню і розтягнути його руками до отримання кола діаметром близько 30 см з невеликими бортиками.
  • Перекласти основу для піци на злегка посипаний манкою лист.
  • Зверху змастити оливковою олією, посипати сіллю та сушеним орегано.
  • Помідори чері вимити та розрізати на половинки. Якщо помідори великі, можна нарізати їх на круглі скибочки завтовшки близько 5 мм.
  • На основу для піци викласти помідори та кульки моцарелли. Якщо моцарелла велика, її потрібно нарізати на скибочки товщиною близько 5 мм.
  • Випікати піцу Капрезе протягом 10-12 хвилин.
  • Готову піцу Капрезе вийняти з духовки та прикрасити зверху листям базиліка. За бажанням збризкати зверху бальзамічним соусом.
  • Подавати піцу Капрезе одразу після приготування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь