Перший шматок, слідом за ним другий, третій … як і мед, піца дуже дивний предмет. Якщо вона є, то її відразу немає. Ділимося рецептом ситної домашньої суперпіцци, навіть одна скибочка якої подарує безліч задоволення і насичення.
Вид випічки далекий від класичного її прототипу на тонкому коржі. Наша піца швидше нагадує пиріг, високий і багатошаровий. Воно й на краще: чим більше начинки, тим більше улюбленого смаку. Приступимо!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Кетчуп 6 ст. л.
- Дріжджі 10 гр.
- Вода 150 мл.
- Цибуля 1 шт.
- Шинка 150 гр.
- Сир твердий 150 гр.
Кроки
- Тісто. У глибоку миску просійте борошно. Додайте дріжджі, сіль, влийте теплу воду і оливкову олію. Замісити тісто. Накрийте миску рушником і залиште в теплі на 45 хвилин.
- Цибулю, шинку і гриби наріжте невеликими кубиками. Підрум’яньте на сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії.
- Тісто, що підійшло обімніть, розкачайте в довгастий прямокутник. Змастіть його кетчупом, зверху розкладіть скибочки сиру і викладіть начинку.
- Скачайте прямокутник в рулет і наріжте шматочками шириною 10 см. викладіть шматочки зрізом вгору в круглу форму для запікання.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Результат шикарний, при цьому ми обійшлися без особливих витрат. Спробуйте приготувати і не забудьте розповісти друзям про новий рецепт!