Часто стикалася з тим, що лаваш рвався і від нього залишалися дрібні шматочки. Довго гадала, куди їх подіти. І дуже зраділа, коли на очі попався цей рецепт. Своєрідна піца з лаваша на сковороді цілком може зійти за повноцінний сніданок. І готується не складніше омлету.
Для начинки можна використовувати різні овочі, шинку або курку, копчені ковбаски або кілька видів сиру. Тут вже все залежить від фантазії і смакових уподобань. У мене в холодильнику залишився шматочок вареної ковбаси і один середній помідор. Навіть з такими простими інгредієнтами вийшло смачно.
- Лаваш 120 г.
- Помідор 1 шт.
- Твердий сир 70 г.
- Кріп 30 г.
- Сіль за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Ковбаса варена 100 г.
- Молоко коров’яче 70 мл.
- Олія соняшникова ½ ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Наріжте лаваш шматочками шириною 7-8 см. складіть всі смужки стопкою або поверніть трубочкою і наріжте соломкою.
- Яйця збийте з молоком, сіллю, перцем і спеціями за бажанням. Можна додати трохи сушеного часнику.
- Наріжте помідор і ковбасу невеликими кубиками, а сир натріть на середній тертці.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією. Встановіть вогонь трохи нижче середнього. Висипте лаваш на сковороду, залийте яєчно-молочною сумішшю і добре перемішайте.
- Рівномірно розподіліть лаваш і викладіть зверху помідори і ковбасу. Посипте сиром, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте 7-8 хвилин. Перед подачею посипте рубаним кропом.
Всього за кілька хвилин у вас на столі буде ситний перекус. Це прекрасна альтернатива піці та іншим закускам. Завдяки яйцям локшина з лаваша добре просочується і перетворюється в справжню основу. А начинку ви можете підібрати на свій смак. Як вам така ідея?