Блюдо виходить дуже смачним, тому не дивуйтеся, якщо тарілка швидко спорожніє. Закуска виходить досить калорійною і ситною. Свіжу нотку бутербродів, надають скибочки огірків, які входять до складу інгредієнтів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб чорний 3 скибочки
- Шпроти в олії 6 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Часник 1 зубець
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Огірок ½ шт.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Відрізаємо від буханки чорного хліба необхідну кількість скибочок (нам знадобиться 3 штуки). Потім кожну скибочку слід розрізати навпіл, щоб заготовки вийшли такими, як на фото. Тепер скибочки слід обсмажити на сковороді з олією з двох сторін: попередньо ємність потрібно розігріти.
- Натираємо зубчиком часнику всі обсмажені скибочки. Перед тим, як це зробити, часник потрібно очистити від лушпиння. Потім розподіляємо по одній зі сторін кожної скибочки майонез.
- Тепер черга огірка. Його слід спочатку ретельно вимити проточною водою, а потім насухо обтерти. Огірок нарізаємо скибочками довгастої форми і укладаємо на майонез.
- Відкриваємо банку з одним з головним інгредієнтом страви – шпротами. Зливаємо олію. Щоб було зручніше викладати шпроти на бутерброди, наколюємо їх на вилку, акуратно переносимо і кладемо поверх огірків.
- Промиваємо необхідну кількість зелені. Після того, як вона обсохне, прикрашаємо невеликими її гілочками бутерброди.
Приємного апетиту!