Покроковий рецепт приготування домашньої долми з яловичини

Любителі кавказької кухні точно оцінять цей рецепт долми. Фарш з яловичини загорнутий у виноградне листя, стає соковитим і набуває чудовий аромат.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
3 год 50 хвДрук
  • Мариноване листя промийте під проточною водою.
  • М’ясо, ріпчасту цибулю і частину зелені перейдіть через м’ясорубку.
  • Зелень, що залишилася помийте і порубайте ножем. Змішайте фарш із зеленню і рисом, посоліть і приправте спеціями за смаком.
  • Вимішуйте фарш руками 3-4 хвилини.
  • На листя винограду розкладіть фарш і поверніть щільні рулети.
  • Покладіть долму в каструлю з товстим дном швами вниз.
  • У каструлю влийте воду на 1-1, 5 сантиметра вище долми, встановіть гніт. Варіть долму спочатку на середньому вогні до кипіння, потім зменшіть температуру і продовжуйте готувати 1,5-2 години.

Подавайте долму в гарячому вигляді зі сметаною або натуральним йогуртом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 2.33 з 5 )
Залишити відповідь