Любителі кавказької кухні точно оцінять цей рецепт долми. Фарш з яловичини загорнутий у виноградне листя, стає соковитим і набуває чудовий аромат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 1 кг.
- Рис білий 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кінза 6 гілочок
- Базилік сушений 1 ч. л.
- Чабер сушений 1 ч. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Листя Виноградне мариноване 45 шт.
Кроки
- Мариноване листя промийте під проточною водою.
- М’ясо, ріпчасту цибулю і частину зелені перейдіть через м’ясорубку.
- Зелень, що залишилася помийте і порубайте ножем. Змішайте фарш із зеленню і рисом, посоліть і приправте спеціями за смаком.
- Вимішуйте фарш руками 3-4 хвилини.
- На листя винограду розкладіть фарш і поверніть щільні рулети.
- Покладіть долму в каструлю з товстим дном швами вниз.
- У каструлю влийте воду на 1-1, 5 сантиметра вище долми, встановіть гніт. Варіть долму спочатку на середньому вогні до кипіння, потім зменшіть температуру і продовжуйте готувати 1,5-2 години.
Подавайте долму в гарячому вигляді зі сметаною або натуральним йогуртом.