Панакота з ряжанки – дуже смачний десерт, який за бажанням можна прикрасити шоколадною стружкою або ягодами. Якщо ласощі потрібно приготувати дуже швидко, радимо потримати його в морозильній камері півгодини, постійно спостерігаючи за процесом, щоб десерт не затвердів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ряжанка 400 гр.
- Мед квітковий 3 ст. л.
- Вершки 50 гр.
- Желатин 10 гр.
- Вода 200 мл.
Кроки
- Готуємо листовий желатин і укладаємо його в будь-яку глибоку ємність. Заливаємо його заздалегідь очищеною холодною водою і залишаємо на 15 хвилин. Якщо ви використовуєте сипучий желатин, звертайте увагу на інструкцію на упаковці і дійте згідно з нею.
- У невелику каструльку вливаємо ряжанку і вершки. Вершки можна замінити ряжанкою за бажанням. Додаємо в суміш 3 столові ложки рідкого меду.
- Ставимо каструльку на включену плиту і починаємо підігрівати суміш, постійно її, помішуючи, до розчинення меду. Ні в якому разі не доводимо масу до кипіння. Прибираємо вогонь і знімаємо каструлю з плити. Віджимаємо желатин і викладаємо його в суміш. Розмішуємо його до розчинення.
- Розливаємо суміш по формах. Поміщаємо їх в холодильник на пару годин.
- Дістаємо готовий десерт з холодильника. При бажанні його можна звільнити від формочок. У будь-якому випадку прикрашаємо панакоту ягодами, м’ятою, шоколадом або кокосовою стружкою (також можна використовувати з цією метою мед) і подаємо до столу.
Приємного апетиту!