Неймовірно смачне варення з журавлини і яблук стане прекрасним доповненням до чаю або солодкою начинкою для домашніх пирогів. Для варення краще відібрати дуже зрілу журавлину і соковиті кисло-солодкі яблука.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 1 кг.
- Яблуко ½ кг.
- Цукор-пісок 2-2.5 кг.
Кроки
- Яблука і журавлину помийте.
- Викладіть журавлину в каструлю, додайте півсклянки води, поставте на вогонь і варіть, поки ягоди не стануть лопатися.
- Після цього додайте цукор.
- Яблука наріжте часточками, викладіть в каструлю. Перемішайте варення і продовжуйте варити 20-30 хвилин після кипіння на середньому вогні.
- Потім розкладіть готове варення по стерилізованим банкам, закрийте їх кришками і остудіть, закутавши ковдрою. Після того, як закачування охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!