М’ясним салатам на столі вже ніхто не дивується, і хорошою альтернативою буде салат з яловичим язиком, адже він своїм смаком і текстурою перевершує багато кращих сортів м’яса. Згідно з цим рецептом готуємо салат з яловичого язика з додаванням готової квасолі, огірка і сиру. Закуска вийде новою, незвичайною і навіть підійде до міцних напоїв. Язик для салату відварюємо заздалегідь. Квасолю беремо консервовану або заздалегідь відварену.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 100 гр.
- Квасоля червона консервована 2 ст.
- Куряче яйце 2 шт.
- Огірок 1 шт.
- Сир твердий 100 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Насамперед готуються в зазначеному в рецепті кількості всі продукти для салату.
- Заздалегідь відварений і очищений яловичий язик нарізається тонкою соломкою.
- Свіжий огірок і зелень (цибуля з кропом) промиваються холодною водою. Потім огірок нарізається соломкою, а зелень дрібно рубиться ножем.
- Відварене яйце нарізається кубиком. Шматок твердого сиру подрібнюється на крупній тертці. У посуд для салату перекладаються нарізаний язик, квасоля, яйце, натертий сир і овочева нарізка. Салат посипається сіллю з чорним перцем, заправляється майонезом і акуратно перемішується.
Приготований салат з яловичим язиком і квасолею протягом години настоюється в холодильнику, а потім перекладається в декоративну салатницю і подається до столу. Приємного апетиту!