Прості і смачні начинки для лаваша

Рулети з лавашем – дуже популярна закуска, адже готується вона просто, а виходить смачно і ситно. Начинки для лаваша можуть бути самими різними, а значить, кожен раз можна відкривати для себе нові рецепти.

Начинки для лавашу на кожен день

Пропонуємо одразу три рецепти смачних начинок для лаваша. Всі інгредієнти прості, доступні, а приготування самої закуски не зажадає багато сил і часу.

Інгредієнти для першої начинки:

  • 300 г грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 плавлених сирка;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • майонез за смаком;
  • зелень;
  • рослинна олія.

Для другої начинки:

  • 100 г копченої ковбаси;
  • 100 г корейської моркви;
  • 3-4 яйця;
  • вершковий сир.

Для третьої начинки:

  • 100 г шинки;
  • 70 г твердого сиру;
  • 2 огірка;
  • 2 зубчики часнику;
  • майонез.

Приготування:

  • Для першої начинки невеликими брусочками ріжемо гриби і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом, обсмажуємо до випаровування всієї рідини.
  • Після до грибів висипаємо дрібно покришену цибулю і смажимо до готовності всіх інгредієнтів.

  • Подрібнюємо На крупній тертці плавлені сирки.
  • У майонез тремо на дрібній тертці часник і перемішуємо.
  • Тепер беремо один лист лавашу, змащуємо майонезом і по всій поверхні розкладаємо грибну начинку.

  • Зверху накриваємо ще одним листом лаваша, також змащуємо його майонезом, зверху посипаємо сиром і дрібно посіченою зеленню.

  • Звертаємо лаваш з начинкою в рулет, загорнути фольгою і прибираємо на 1-2 години в прохолодне місце.

З другої начинкою:

  • Для другої начинки ріжемо невеликими кубиками копчену ковбасу.

  • На дрібній тертці натираємо варені яйця.

  • Лист лавашу змащуємо вершковим сиром, зверху розкладаємо ковбасу і корейську моркву.
  • Накриваємо другим листом прісного хліба, знову сир, ковбаса і варені яйця.

  • Скручуємо лаваші в рулет, загорнути у фольгу і на 1-2 години в холодильник.
  • І для ще однієї начинки беремо шинку і ріжемо її кубиками.

  • На дрібній тертці натираємо сир.
  • Через крупну тертку пропускаємо очищений від шкірки свіжий огірок.
  • У майонез додаємо подрібнений часник і все перемішуємо.

  • Перший лист лаваша покриваємо майонезом, зверху розкладаємо шинку і огірок.

  • Другий лист лавашу також промазуємо часниковим майонезом і присипаємо тертим сиром.

  • Скручуємо в рулет, загорнувши у фольгу, прибираємо на 1-2 години в холодильник.
  • Як тільки рулети добре просочаться, дістаємо, фольгу прибираємо, нарізаємо порційно, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Начинки для лавашу на святковий стіл

Рулети з лаваша – це не тільки проста повсякденна закуска, але і відмінний варіант зробити святковий стіл яскравим, смачним і різноманітним. І щоб у цьому переконатися, пропонуємо одразу 6 рецептів начинок для приготування святкової закуски.

Інгредієнти для першої начинки:

  • 200 г філе оселедця;
  • 200 мл майонезу;
  • 150 г моркви;
  • 200 г вареної буряків;
  • 3 яйця;
  • 150 г картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • зелень петрушки;
  • сіль за смаком.

Для другої начинки:

  • 350 г картоплі;
  • 25 г вершкового масла;
  • 150 г плавленого сиру;
  • 300 г філе оселедця;
  • зелень цибулі і петрушки.

Для третьої начинки:

  • 250 р крабових паличок;
  • 2 яйця;
  • зелень петрушки;
  • 20 г листя салату;
  • 60 мл майонезу.

Для четвертої начинки:

  • 150 г моркви по-корейськи;
  • 2 яйця;
  • 150 г огірка;
  • 50 мл майонезу.

Для п’ятої начинки:

  • 190 г сардин в маслі;
  • 4 яєць;
  • 200 г твердого сиру;
  • зелень за смаком;
  • майонез за смаком.

Для шостої начинки:

  • 150 г моцарели;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 яйце (+2 яйця);
  • зелень петрушки;
  • 70 г цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і перець за смаком;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  • Почнемо з першої закуски. Як в рецепті з фото, на фольгу кладемо перший лист лавашу, змащуємо майонезом, зверху кладемо ще один лист прісного хліба, також змащуємо соусом. По всій поверхні розподіляємо варену натерту на дрібній тертці буряк.

  • Наступний лаваш змащуємо майонезом і викладаємо варену моркву, яку також пропускаємо через дрібну тертку.

  • Тепер кожен наступний лаваш промазуємо майонезом, робимо шар з яєць і картоплі.

  • На останній лаваш кладемо нарізане шматочками філе оселедця, присипаємо рибу маринованою цибулею і зеленню.

  • Акуратно згортаємо все в рулет, загортаємо у фольгу і ставимо в прохолодне місце. Така проста і смачна закуска з лаваша стане гарною заміною всіма відомого салату, адже для начинки ми взяли ті інгредієнти, які використовуються в рецепті оселедця під шубою.

Переходимо до наступного рецепту з фото закуски:

  • Почнемо з того, що один лист лавашу змащуємо вершковим сиром і зверху присипаємо подрібненою зеленню цибулі і петрушки.

  • Кладемо наступний лист прісного хліба і зверху рівним шаром розподіляємо товчений з вершковим маслом картоплю.
  • Поверх картоплі розкладаємо шматочки оселедця і звертаємо все в рулет. Загорнути в харчову плівку і кладемо на 1,5 години в холодильник.

З третьою начинкою:

  • З допомогою середньої терки подрібнюємо крабові палички і варені яйця.

  • Зелень петрушки дрібно шаткуємо.
  • Зелень салату також нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Лист лавашу змащуємо майонезом, зверху розкладаємо морепродукти, яйця, посипаємо все зеленню і звертаємо в рулет, який також ставимо в прохолодне місце.

Переходимо до четвертої начинки:

  • Ріжемо Тонкими кільцями свіжий огірок.

  • Подрібнюємо На крупній тертці варені яйця.
  • У миску з огірком додаємо яйця, корейську моркву і майонез, все перемішуємо.

  • Отриману начинку загортаємо в рулет.

Ще один рецепт з фото смачної та ситної закуски:

  • Лист лавашу змащуємо майонезом, зверху розкладаємо сардину, яку подрібнюємо виделкою, присипаємо зеленню, звертаємо в рулет і поки відкладаємо в сторону.

  • Наступний лист також змащуємо майонезом, зверху – терті варені яйця і зелень. На край пласта кладемо рулет з рибою і тепер всі разом звертаємо.

  • Третій змащений лист лаваша майонезом присипаємо тертим сиром і зеленню. На край кладемо рулет з рибою і яйцями, також всі разом звертаємо. Загорнути рулет у плівку і прибираємо на час в холодильник.

Шоста начинка:

  • Для останньої начинки невеликими шматочками нарізаємо філе птиці, додаємо дрібно покришену цибулю і вбиваємо яйце.
  • Натираємо на великій тертці моцарелу, дрібно рубаємо зелень подрібнюємо часник.

  • Всі інгредієнти солимо, перчимо і добре між собою перемішуємо.
  • Лист розрізаємо лаваш на прямокутники, як в рецепті з фото, змащуємо збитими яєць і кожен загортаємо начинку.

  • Рулетики кладемо на деко з пергаментом, зверху змащуємо яйцем, посипаємо кунжутним насінням і ставимо в духовку на 30 хвилин, температура 180 °С.

Ось такі різні на смак начинки можна приготувати для лаваша. При бажанні ви можете змінювати склад інгредієнтів залежно від своїх смакових переваг.

Дієтичні начинки для лаваша

Для тих, хто стежить за своїм здоров’ям, теж знайдуться рецепти простих і смачних закусок. Пропонуємо 3 начинки для лавашу, які не нашкодять фігурі.

Інгредієнти для першої начинки:

  • 300 г адигейського сиру;
  • пучок зелені;
  • 1 куряче філе (варене);
  • ½ Салатного лука;
  • 2 помідора.

Для другої начинки:

  • 3-4 варених яйця;
  • 100 г сиру «Моцарелла»;
  • 1 ст. л. сметани (йогурту);
  • сіль за смаком;
  • часник і зелень за смаком.

Для третьої начинки:

  • 200 г плавленого сиру;
  • 1 огірок;
  • 2 яйця;
  • ½ Моркви;
  • ½ Солодкого перцю;
  • 6 крабових паличок;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Для першої начинки на крупній тертці натираємо адигейський сир.
  2. Помідори ріжемо невеликими кубиками.
  3. Дрібно подрібнюємо зелень.
  4. Кришимо малими кубиками цибулю.
  5. Відварну грудку ріжемо невеликими брусочками.
  6. Всі інгредієнти відправляємо в загальну миску, підсипаємо за смаком сіль і перемішуємо.
  7. Лаваш розрізаємо на три частини, в кожну загортаємо начинку. Вийшли конвертики обсмажуємо до рум’яного кольору на сухій сковороді.

Для четвертої начинки:

  1. Через тертку протираємо варені яйця, а щоб ще зменшити калорійність закуски, можна використовувати не всі жовтки.
  2. До яйцям висипаємо подрібнену зелень, кладемо нежирну сметану або йогурт. Все перемішуємо, для пікантності при бажанні можна додати часник.
  3. Лист лаваша розрізаємо на три рівні частини, загортаємо в них начинку і обсмажуємо рулетики на сухій сковороді.

Для останньої начинки:

  1. З яєць смажимо млинець і нарізаємо його соломкою.
  2. Тонкими смужками подрібнюємо солодкий перець, морква, крабові палички і огірок.
  3. Твердий сир натираємо на тертці.
  4. Лист лавашу змащуємо плавленим сиром і викладаємо начинку в такій послідовності: огірок, омлет, морква, солодкий перець, крабові палички і сир.
  5. Загортаємо все в рулет.

Ось такі дієтичні начинки можна приготувати швидко і легко за рецептами з фото, а головне, без шкоди для здоров’я і фігури.

Солодкі начинки для лаваша

Начинки для лаваша можуть бути не тільки ситні, але і солодкими. Пропонуємо прості рецепти, які дозволять швидко приготувати смачні десерти для всієї родини.

Інгредієнти для першої начинки:

  • 3 яблука;
  • 150 г арахісу;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Для другої начинки:

  • 300 г малини;
  • 400 г сиру (9 %);
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 100 г цукру;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. За допомогою блендера подрібнюємо обсмажений на сухій сковороді арахіс.
  2. Очищені яблука натираємо на крупній тертці, вливаємо до них соку цитруса, перемішуємо.
  3. На сковороду з розтопленим вершковим маслом висипаємо цукор, корицю, викладаємо яблука і тушкуємо 5 хвилин.
  4. Лаваш ріжемо на прямокутники, загортаємо в них начинку.
  5. Кожен конвертик потім у збитому яйці, після паніруємо в арахісі і обсмажуємо до рум’яного кольору.
  6. Для другої начинки:
  7. Відправляємо В блендер сир, цукор, яйця і сметану, все збиваємо до однорідності.
  8. Лист лавашу змащуємо сирною масою, зверху розкладаємо малину, загортаємо в рулет, перекладаємо на деко з пергаментом.
  9. Запікаємо рулети 30-35 хвилин, при подачі посипаємо цукровою пудрою.
  10. Солодкі начинки можна готувати з будь-яких фруктів, ягід і навіть з гарбуза, а особливо смачним виходить віденський рулет з маковою начинкою.

Лаваш – простий, але універсальний продукт, який поєднується з багатьма інгредієнтами. І тут не потрібно ламати голову над тим, яку закуску з них приготувати, достатньо тільки вибрати будь-який вподобаний рецепт. Всі запропоновані варіанти начинок смачні і не зажадають великої кулінарної майстерності.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь