За цим рецептом у вас вийде досконале просте, смачне домашнє печиво. Можна надати печенькам найрізноманітніші форми, зробити присипки і діяти на свій розсуд. За цим рецептом ви навчитеся робити базове печиво, яке чудово доповнить чай або каву.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
На порцію
Калорії: 386 ккал
Білки: 7.2 г
Жири: 20 г
Вуглеводи: 44.8 г
Кроки
- Візьміть свіже вершкове масло і наріжте його на кубики за допомогою гострого ножа. Відкладіть масло в зручну ємність і приберіть його в сторону, щоб воно підтануло. На це вам знадобиться близько півгодини.
- Потім почніть збивати яйця і цукровий пісок. Збивати потрібно до утворення пишної піни, а потім поступово додавати кубики підталого вершкового масла і продовжувати збивати.
- З’єднайте борошно з сіллю і розпушувачем, перемішайте.
- Потім почніть просівати суміш за допомогою сита в миску з основою для тіста. Суміш ретельно, але не дуже довго, вимішуйте за допомогою спеціальної насадки на міксер у вигляді гака.
- З отриманого тіста сформуйте кулю і оберніть її харчовою плівкою. Якщо тісто прилипає до рук, додайте ще трохи борошна. Кулю з тіста приберіть в холодильник на півгодини, щоб тісто дозріло і легше розкочувалося.
- Присипте робочу поверхню борошном і покладіть туди тісто.
- Розкачайте тісто за допомогою качалки на товщину п’ять міліметрів. Вийде рівномірний пласт пісочного тіста.
- З підготовленого пісочного тіста виріжте печиво за допомогою різних формочок або чашки. Після цього розстеліть по деко пекарський папір і перекладіть на нього печиво.
- Духову шафу розігрійте до 180 градусів.
- У вже розігріту духовку, на середній ярус, помістіть деко з печивом і випікайте його протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім вийміть деко і дайте печиву повністю охолонути перед подачею.