Китайські пельмені зі скляного тіста — це легка закуска, яку можна приготувати з будь-якою начинкою. Зазвичай для цього використовують креветки, фарш або овочі. З кожною з таких начинок прозорі пельмені виходять смачними та апетитними! Ця страва відрізняється від звичного нам не тільки тістом, але й способом приготування. На відміну від класичних пельменів, китайські не потрібно варити. Вони готуються на пару. Тому навіть ті, хто дотримуються правильного харчування, можуть дозволити собі перекусити такою легкою і водночас ситною стравою.
Як приготувати прозорі пельмені
Дуже важливо замісити правильне тісто, тоді страва неодмінно вийде надзвичайно смачною. Для цього вам навіть не буде потрібно борошно. Адже для прозорого тіста необхідно використовувати лише два види крохмалю і киплячу воду. Більше нічого додавати не потрібно!
- Крохмаль кукурудзяний 150 гр.
- Крохмаль картопляний 150 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля зелена на смак
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Вода 200 мл.
- Промиваємо овочі. Помідори нарізаємо дрібним кубиком, зелену цибулю – кільцями.
- Складаємо марлю у 2 шари. Викладаємо на неї томати і акуратно видавлюємо з них сік. із сіллю.
- В окремій мисці збиваємо яйця з сіллю. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді зі олією.
- З’єднуємо яйця з помідорами та цибулею. Додаємо чорний мелений перець, сіль та соєвий соус. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
- Змішуємо картопляний та кукурудзяний крохмаль. Вливаємо окріп. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 10 хвилин.
- Присипаємо робочу поверхню крохмалем. Розрізаємо тісто на кілька частин, кожну з яких розкочуємо в тонкий пласт.
- Вирізаємо з тіста круглі заготовки. У центр викладаємо начинку із овочами. Зверху поміщаємо другу заготівлю і прищипуємо краї.
- Викладаємо пельмені на змащену олією поверхню пароварки. Готуємо їх протягом 15 хвилин на вогні.
Перед подачею рекомендуємо змастити готові пельмені тоненьким шаром соняшникової олії. Так вони не злипнуться. Експериментуйте з начинкою, готуючи цю китайську страву зі скляного тіста. Після томатів з цибулею та яйцем спробуйте начинити пельмені креветкою. Фантастичний результат гарантовано!