Том ям класичний тайський суп. Дослівно назва перекладається як кип’ячений гострий тайський салат. Ця страва зі складним балансом кислоти, гостроти та солодощі, готується вона досить швидко і просто.
Інгредієнти
Порції: –+
- Том ям 6 ч. л.
- Пагони пальми або бамбука 6 шт.
- Гриби солом’яні 10 шт.
- Соус рибний за смаком
- Сік лайма за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Вода 1.5 л.
- Кінза за смаком
- Лемонграс 3 шт.
- Корінь галангала 1 шт.
- Перець гострий 1 шт.
- Молоко кокосове за смаком
- Листя лайма 5 шт.
- Мідії за смаком
Кроки
- Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Суп готується швидко, тому все має бути під рукою.
- У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте том ям, нарізані лемонграс, корінь галангалу та листя лайма. Перемішуйте бульйон до повного розчинення пасти том ям.
- Далі наріжте часточками гриби і додайте в бульйон, варіть 1 хвилину. Потім викладіть пагони пальми або бамбука.
- Спробуйте бульйон і скоригуйте його смак цукром та рибним соусом, додайте гострий перець.
- Наступним кроком додайте морепродукти, продовжуйте варити суп до їхньої готовності.
- Далі додайте сік лайма і кокосове молоко.
- Додайте подрібнену кинзу і тому ям готовий, можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!