Різотто з креветками

Різотто з креветками (Risotto ai gamberetti) – один із численних варіантів приготування всіма відомої італійської страви з рису – різотто. Різотто зазвичай готують із круглозерного рису з високим вмістом крохмалю в зернах. Основна особливість його приготування полягає в тому, що рис спочатку обсмажується на олії, а потім уже тушкується.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Подрібнити цибулю і обсмажити на оливковій олії.
  • Додати рис і потримати на вогні кілька хвилин, постійно помішуючи.
  • Якщо вдома є вино, можна додати половину склянки до рису, збільшити вогонь та залишити до випарювання вина. Від цього різотто буде ще смачнішим.
  • Налити трохи бульйону, накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і готувати рис, постійно підливаючи бульйон у міру потреби. В кінці за 5 хвилин до закінчення приготування додати очищені креветки.
  • Перед подачею посипати різотто подрібненою петрушкою, за бажанням можна додати натертий на дрібній терці пармезан.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь