Різотто з креветками (Risotto ai gamberetti) – один із численних варіантів приготування всіма відомої італійської страви з рису – різотто. Різотто зазвичай готують із круглозерного рису з високим вмістом крохмалю в зернах. Основна особливість його приготування полягає в тому, що рис спочатку обсмажується на олії, а потім уже тушкується.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 360 гр.
- Креветки свіжі 300 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Рибний або овочевий бульйон 1 л.
- Петрушка кілька гілочок
- Олія оливкова
- Вино 100 мл.
- Сир Пармезан 30 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Подрібнити цибулю і обсмажити на оливковій олії.
- Додати рис і потримати на вогні кілька хвилин, постійно помішуючи.
- Якщо вдома є вино, можна додати половину склянки до рису, збільшити вогонь та залишити до випарювання вина. Від цього різотто буде ще смачнішим.
- Налити трохи бульйону, накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і готувати рис, постійно підливаючи бульйон у міру потреби. В кінці за 5 хвилин до закінчення приготування додати очищені креветки.
- Перед подачею посипати різотто подрібненою петрушкою, за бажанням можна додати натертий на дрібній терці пармезан.