Різотто з зеленим горошком і беконом

Різотто із зеленим горошком та беконом (Risotto con piselli e bacon) – один з варіантів приготування традиційної італійської страви різотто.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Дрібно нарізати цибулю.
  • У каструлі з товстим дном нагріти оливкову олію та пасерувати цибулю до золотистого кольору.
  • Рис добре промити і додати до цибулі. Обсмажити разом із цибулею протягом 3 хвилин, постійно помішуючи. Обсмажити рис перед приготуванням потрібно для того, щоб у готовому вигляді рис не розповзався, а зберігав форму і був хрустким.
  • Додати вино і тушкувати ще близько 3 хвилин, щоб вино повністю випарувалося.
  • Як тільки вино випарувалося, додати зелений горошок та склянку гарячого бульйону. Далі, при необхідності підливати бульйон стільки, скільки візьме рис до готовності.
  • До готової страви додати сіль, мелений чорний перець і натертий на дрібній тертці пармезан. Залишити на кілька хвилин під кришкою. Потім перемішати, щоб рис увібрав у себе всі аромати.
  • Бекон нарізати на тонкі скибочки і підсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки, близько 3 хвилин.
  • Подавати різотто із зеленим горошком у гарячому вигляді, прикрасивши зверху беконом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь