Різотто із зеленим горошком та беконом (Risotto con piselli e bacon) – один з варіантів приготування традиційної італійської страви різотто.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 360 гр.
- Горошок зелений заморожений 100 гр.
- Бекон 200 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Біле вино 2-3 ст. л.
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Бульйон ½ л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Сир Пармезан для подачі
Кроки
- Дрібно нарізати цибулю.
- У каструлі з товстим дном нагріти оливкову олію та пасерувати цибулю до золотистого кольору.
- Рис добре промити і додати до цибулі. Обсмажити разом із цибулею протягом 3 хвилин, постійно помішуючи. Обсмажити рис перед приготуванням потрібно для того, щоб у готовому вигляді рис не розповзався, а зберігав форму і був хрустким.
- Додати вино і тушкувати ще близько 3 хвилин, щоб вино повністю випарувалося.
- Як тільки вино випарувалося, додати зелений горошок та склянку гарячого бульйону. Далі, при необхідності підливати бульйон стільки, скільки візьме рис до готовності.
- До готової страви додати сіль, мелений чорний перець і натертий на дрібній тертці пармезан. Залишити на кілька хвилин під кришкою. Потім перемішати, щоб рис увібрав у себе всі аромати.
- Бекон нарізати на тонкі скибочки і підсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки, близько 3 хвилин.
- Подавати різотто із зеленим горошком у гарячому вигляді, прикрасивши зверху беконом.