Рогалики з повидлом з дріжджового тіста готуються трохи довше, ніж випічка з іншого тіста, проте, підсумковий результат вартує очікування. За рахунок додавання дріжджів, частування виходить неймовірно ніжним і пишним – обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Дріжджі швидкодіючі 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Молоко коров’яче 220 мл.
- Сіль 1 щіпка
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Масло вершкове 45 гр.
- Повидло 250 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
Кроки
- 110 мл молока нагріваємо і з’єднуємо з дріжджами і столовою ложкою цукру, даємо постояти близько п’яти хвилин. Далі в пінну масу вбиваємо одне яйце, додаємо розтоплене вершкове масло, решту молока, три столові ложки цукрового піску, сіль і половину борошна. Компоненти ретельно перемішуємо та залишаємо до підйому.
- До тіста, що відпочило, висипаємо залишки борошна, замішуємо.
- Робочу поверхню промазуємо олією, основу розкочуємо в пласт.
- Наносимо шар повидла.
- Розрізаємо на кшталт піци, на трикутники.
- Згортаємо рулетики від широкого боку до вузького.
- Деко вистилаємо пергаментом і розкладаємо заготовки на відстані один від одного.
- Залишаємо для вистоювання на 20 хвилин, а потім змащуємо збитим яйцем і присипаємо цукром.
- Випікаємо рогалики в духовці протягом 20 хвилин за температури 180 градусів.
Приємного апетиту!