Рибний паштет у домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати як самостійну поживну закуску. Для приготування апетитного паштету з риби використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.
Інгредієнти
- Скумбрія 300 гр.
- Часник 8 зубчиків
- Тим’ян 1 гілка
- Коріандр 10 гр.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Лимон 120 гр.
- Сіль морська 5 гр.
- Сіль кухонна 500 гр.
- Базилік свіжий 5 гр.
- Рослинна олія 30 мл.
- Оцет бальзамічний 20 мл.
- Порції – 400 гр.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Скумбрію поділяємо на філе, промиваємо та обсушуємо. Рослинну олію прогріваємо на сковороді з часником для аромату, після часник видаляємо.
- У глибоку миску висипаємо кухонну сіль, доповнюємо її лимонною цедрою і коріандром. Перемішуємо.
- Половину суміші із солі висипаємо рівним шаром на лист або іншу зручну форму. На сіль кладемо рибне філе, обмазуємо його бальзамічним оцтом.
- Засипаємо філе сіллю, що залишилася, і залишаємо на 45 хвилин.
- Через цей час промиваємо рибне філе від солі. Знімаємо шкірку зі скумбрії.
- Далі рибу перекладаємо в глибоку миску, заливаємо духмяною олією і розминаємо вилкою. Доповнюємо подрібненим базиліком і перемішуємо.
- Загортаємо заготовку у харчову плівку у формі рулету. Відправляємо в холодильник на 2:00.
Рибний паштет у домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, доповнивши морською сіллю, чебрецем і чорним меленим перцем. Швидше пригощайтеся!