Рис по-кантонськи ( Rіso alla cantonese) – цей рецепт дуже люблять в Італії, хоча його коріння сягає в Китай. Назва рису по-кантонськи походить від китайського міста Кантон (Canton). Цю страву ще називають «смаженим рисом».
Нижче ми наводимо італійський рецепт рису по-кантонськи, який ви можете приготувати у себе вдома.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 300 гр.
- Горошок зелений 400 гр.
- Прошутто (або шинка) 200 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Кунжутна олія для подачі
- Сіль за смаком
Кроки
- Відварити рис у несолоній воді, згідно з інструкцією на упаковці, до стану аль денте. Злити воду і залишити остигати.
- Горошок трохи відварити. Прошутто нарізати кубиками.
- Яйця трохи збити вилкою або віночком, додати сіль і підсмажити на сковороді. При підсмажуванні важливо постійно перемішувати, щоб вийшли окремі шматочки.
- Подрібнити цибулю і обсмажити в глибокій сковороді (в ідеалі використовувати вок-сковороду) на оливковій олії до золотистого кольору.
- Додати рис, перемішати та підсмажити протягом 2-3 хвилин, додати сіль за смаком.
- Додати інгредієнти, що залишилися, і підсмажити ще 1-2 хвилини.
- Розкласти рис по-кантонськи по тарілках і перед подачею полити зверху кунжутною олією.