Рис по-кантонськи

Рис по-кантонськи ( Rіso alla cantonese) – цей рецепт дуже люблять в Італії, хоча його коріння сягає в Китай. Назва рису по-кантонськи походить від китайського міста Кантон (Canton). Цю страву ще називають «смаженим рисом».

Нижче ми наводимо італійський рецепт рису по-кантонськи, який ви можете приготувати у себе вдома.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
40 хвДрук
  • Відварити рис у несолоній воді, згідно з інструкцією на упаковці, до стану аль денте. Злити воду і залишити остигати.
  • Горошок трохи відварити. Прошутто нарізати кубиками.
  • Яйця трохи збити вилкою або віночком, додати сіль і підсмажити на сковороді. При підсмажуванні важливо постійно перемішувати, щоб вийшли окремі шматочки.
  • Подрібнити цибулю і обсмажити в глибокій сковороді (в ідеалі використовувати вок-сковороду) на оливковій олії до золотистого кольору.
  • Додати рис, перемішати та підсмажити протягом 2-3 хвилин, додати сіль за смаком.
  • Додати інгредієнти, що залишилися, і підсмажити ще 1-2 хвилини.
  • Розкласти рис по-кантонськи по тарілках і перед подачею полити зверху кунжутною олією.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь