На сковороді обсмажуються печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і подається до столу. Виходить дуже смачне і насичене блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 1 ст.
- Гриби 200 гр.
- Селера 30 гр.
- Куряче філе 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Бульйон курячий 3 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- Для початку кілька разів промиваємо під проточною водою рис, поки вона не стане прозорою.
- Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо пір’ям. Печериці нарізаємо тонкими пластинками, а селеру натираємо на тертці.
- На сковороді розігріваємо рослинну олію і відправляємо туди гриби. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, після чого додаємо до них нарізану цибулю і корінь селери. Все добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.
- В цей час нарізаємо невеликими шматочками відварене куряче філе і відправляємо його в сковороду з овочами. Знову все перемішуємо.
- Через пару хвилин додаємо соєвий соус, сіль і чорний мелений перець.
- Тепер висипаємо до овочів з куркою промитий рис, все перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин. Потім заливаємо все курячим бульйоном, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні, поки не випарується вся рідина.
Розкладаємо готове ароматне блюдо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!