Рисова запіканка з яйцем у духовці

Рисова запіканка з яйцем у духовці стане чудовим варіантом для бюджетної вечері на велику компанію. Страва добре насичує, незважаючи на відсутність м’ясних складових. Весь процес досить простий, невигадливі рухи легко подужають навіть непрофесіонали.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Закип’ятивши воду та ретельно промивши крупу до прозорої води, висипаємо рис. Додаємо подрібнену паприку та зелений горошок. У мене заморожена суміш. Посоливши і перемішавши, накриваємо та готуємо третину години.
  • Дрібно рубаємо очищену цибулину і пасеруємо на вершковому маслі. Довівши до прозорості, засипаємо заморожений шпинат.
  • Готуємо до випарювання рідини, акуратно вводимо вершки (жирність продукту не має значення). Трохи протушкувати, приправляти сіллю та мускатним горіхом.
  • Керамічні форми змащуємо олією. По них розподіляємо зварену крупу. З боків розміщуємо шпинат. У центрі розгрібаємо ямку та розбиваємо яйце. Присипаємо спеціями.
  • Так заповнюємо усі форми.
  • Беремо лист з високими бортиками, розміщуємо наші форми і на їх половину висоти заливаємо окріп. Переміщуємо в гарячу духовку і доводимо до готовності при 180 ° С 15 хвилин.
  • Акуратно дістаємо яскраве частування, розмістивши на дошці, трохи остудити.

Страву презентуємо близьким. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь