Рисова запіканка з яйцем у духовці стане чудовим варіантом для бюджетної вечері на велику компанію. Страва добре насичує, незважаючи на відсутність м’ясних складових. Весь процес досить простий, невигадливі рухи легко подужають навіть непрофесіонали.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 250 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Горошок зелений 100 гр.
- Шпинат заморожений 250 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Вершки 100 мл.
- Паприка ½ ст. л.
- Мускатний горіх щіпка
Кроки
- Закип’ятивши воду та ретельно промивши крупу до прозорої води, висипаємо рис. Додаємо подрібнену паприку та зелений горошок. У мене заморожена суміш. Посоливши і перемішавши, накриваємо та готуємо третину години.
- Дрібно рубаємо очищену цибулину і пасеруємо на вершковому маслі. Довівши до прозорості, засипаємо заморожений шпинат.
- Готуємо до випарювання рідини, акуратно вводимо вершки (жирність продукту не має значення). Трохи протушкувати, приправляти сіллю та мускатним горіхом.
- Керамічні форми змащуємо олією. По них розподіляємо зварену крупу. З боків розміщуємо шпинат. У центрі розгрібаємо ямку та розбиваємо яйце. Присипаємо спеціями.
- Так заповнюємо усі форми.
- Беремо лист з високими бортиками, розміщуємо наші форми і на їх половину висоти заливаємо окріп. Переміщуємо в гарячу духовку і доводимо до готовності при 180 ° С 15 хвилин.
- Акуратно дістаємо яскраве частування, розмістивши на дошці, трохи остудити.
Страву презентуємо близьким. Смачного!