Все літо я чекала відкриття сезону майонезних салатів. Так, вони калорійні, важкі і не найкорисніші, але такі бажані! У дитинстві я обожнювала “Мімозу”. Мама готувала її на кожне свято, адже це улюблена страва її донечки. А мою дитину зараз приводить у захват салат»Синьйор Помідор”.
Яскрава, барвиста і, напевно, сама соковита закуска, яку я пробувала за останні пару років-салат «Синьйор Помідор» з шинкою і грибами. Насправді, інгредієнти для страви використовую самі звичайні. У моєму холодильнику завжди знайдеться і шматочок м’яса, і печериці. Але їх поєднання – просто бомба!
- Шинка 300 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Помідор 4 шт.
- Сіль за смаком
- Печериці консервовані 300 гр.
- Твердий сир 150 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Для приготування салату «Синьйор Помідор» я найчастіше беру курячу шинку. На мій смак вона ніжніше. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти.
- Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте жовтки від білків. Окремо натріть їх на середній тертці. Помідори, мариновані печериці і шинку наріжте кубиком.
- Твердий сир натріть на дрібній тертці. Починаємо формувати салат. Першим шаром на широке блюдо викладіть шинку. Її змастіть майонезом. Далі – шар грибів.
- Поверх печериць зробіть майонезну сіточку. Наступний шар — жовток, а за ним — білок. Змастіть його тонким шаром майонезу і посипте сиром.
- На сир викладіть кубики помідорів так, щоб вони сховали нижні інгредієнти. Можете посолити верхній шар. Прикрасьте салат за смаком і сховайте його в холодильник хоча б на півгодини.
Як і більшість багатошарових майонезних страв, салат “Синьйор Помідор” до столу потрібно подавати охолодженим. Оскільки я роблю його в основному на свята, готовий салат стоїть у мене в холодильнику за півдня до приходу гостей. За цей час він гарненько просочується, але шари зберігаються. Особливо ефектно закуска виглядає в розрізі!