Салат «Синьйор Помідор» з грибами

Час приготування: 30 хв

Все літо я чекала відкриття сезону майонезних салатів. Так, вони калорійні, важкі і не найкорисніші, але такі бажані! У дитинстві я обожнювала “Мімозу”. Мама готувала її на кожне свято, адже це улюблена страва її донечки. А мою дитину зараз приводить у захват салат»Синьйор Помідор”.

Яскрава, барвиста і, напевно, сама соковита закуска, яку я пробувала за останні пару років-салат «Синьйор Помідор» з шинкою і грибами. Насправді, інгредієнти для страви використовую самі звичайні. У моєму холодильнику завжди знайдеться і шматочок м’яса, і печериці. Але їх поєднання – просто бомба!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
30 хвДрук
  • Для приготування салату «Синьйор Помідор» я найчастіше беру курячу шинку. На мій смак вона ніжніше. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти.
  • Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте жовтки від білків. Окремо натріть їх на середній тертці. Помідори, мариновані печериці і шинку наріжте кубиком.
  • Твердий сир натріть на дрібній тертці. Починаємо формувати салат. Першим шаром на широке блюдо викладіть шинку. Її змастіть майонезом. Далі – шар грибів.
  • Поверх печериць зробіть майонезну сіточку. Наступний шар — жовток, а за ним — білок. Змастіть його тонким шаром майонезу і посипте сиром.
  • На сир викладіть кубики помідорів так, щоб вони сховали нижні інгредієнти. Можете посолити верхній шар. Прикрасьте салат за смаком і сховайте його в холодильник хоча б на півгодини.

Як і більшість багатошарових майонезних страв, салат “Синьйор Помідор” до столу потрібно подавати охолодженим. Оскільки я роблю його в основному на свята, готовий салат стоїть у мене в холодильнику за півдня до приходу гостей. За цей час він гарненько просочується, але шари зберігаються. Особливо ефектно закуска виглядає в розрізі!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь