У «Цезаря» з морепродуктами дуже оригінальний смак. Огірок у складі незвичайний і дуже освіжає, пікантна заправка робить салат соковитим та насиченим. Морепродукти можна використовувати мариновані або обсмажити сирі на оливковій олії.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листовий салат 150 гр.
- Морепродукти 300 гр.
- Огірок 2 шт.
- Яйце перепелине 10 шт.
- Гірчиця Діжонська 1 ч. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Йогурт 100 гр.
- Соус соєвий 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Почнемо готувати салат «Цезар» із морепродуктами. Готуємо морепродукти для салату. Якщо використовуються мариновані дари моря, викладаємо їх на друшляк і повністю даємо стекти маринаду. Якщо в наявності сирі морепродукти, їх промиваємо, даємо стекти воді повністю. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин на сковорідці в олії, сіль і перець додаємо в кінці приготування. Даємо повністю охолонути.
- Перепелині яйця відварюємо до твердого жовтка. Занурюємо в холодну воду для охолодження і потім очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо кожну на дві частини.
- Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти. Нарізаємо тонкою соломкою.
- Листя зеленого салату промиваємо проточною водою, добре обсушуємо за допомогою паперових рушників – листя не повинно бути мокрим. Рвемо руками на менші частини. Укладаємо листя в салатницю, зверху розподіляємо огіркову соломку та половинки перепелиних яєць.
- На огірки викладаємо підготовлені морепродукти.
- Для приготування заправки змішуємо в невеликому посуді натуральний йогурт, гірчицю дижона, лимонний сік, соєвий соус. Чорний мелений перець додаємо за бажанням.
- Покладений у салатниці салат поливаємо отриманою заправкою. Подаємо до столу відразу після приготування, доки салат не втратив свіжості.
Смачного!