Салат з черемші, як самої ранньої і корисної зелені, готують з доповненням різними інгредієнтами і заправками, але найкраще підходить для заправки сметана або інші кисломолочні продукти. Сметана кілька нівелює гостроту черемші, і смак салату робить більш м’яким. У цьому рецепті готуємо салат з черемші з яйцем, свіжим огірком і зеленою цибулею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черемша 10 гр.
- Огірок 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля зелена 4 шт.
- Сметана 30% 1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Насамперед підготувати, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для салату. Відварити круто курячі яйця.
- Черемшу промити холодною водою, зрізати частину білих черешків, трохи серветкою видалити зайву вологу і листя нарізати смужками.
- Так само дрібно нашаткувати промиті пір’я зеленої цибулі.
- Огірок промити і нарізати напівкружечками.
- Відварені круто яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими кубиками.
- Нарізку всіх інгредієнтів перекласти в салатницю, на свій смак додати сіль з чорним перцем і заправити сметаною будь-якої жирності.
- Ложкою салат акуратно перемішати і перекласти в порційні салатниці.
Приготований салат з черемші зі сметаною відразу сервірувати до столу. Приємного апетиту!